Mig millar de persones assistiren a Benigànim i Bocairent en les visites del programa ‘Obrim les Portes de la Vall’

El passat dissabte 13 de març a les 10 del matí, es varen donar cita a la plaça Major de Benigànim al voltant d’unes 75 persones provinents de les comarques veïnes, amb la finalitat de participar de la visita turística guiada per la població, integrada en el programa de la Mancomunitat “Obrim les portes de la Vall” .

L’alcalde de la població, Juan A. Puchades, va donar la benvinguda a tot el públic present i va desitjar una grata visita al seu municipi. Les persones assistents varen visitar la zona àrab, amb l’església del Crist, la zona renaixentista on esta ubicada l’església de la Puríssima Concepció, la de la Beata Agnès i la de Nra. Sra. dels Desemparats. També van visitar la zona nova de la població, on es troba el rellotge de sol i una empresa de fabricació tradicional del popular dolç “Arrop i Talladetes”. Al finalitzar la ruta es va oferir a tots els visitants un refrigeri en el parc de la Beata Agnès.

L’endemà, el diumenge 14 de març a les 10 de matí, es van concentrar en l’ajuntament de Bocairent al voltant d’unes 400 persones provinents de diferents llocs de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de participar de la visita teatralitzada per la població, integrada en el programa de la Mancomunitat “Obrim les portes de la Vall” .

La regidora de Turisme, Noelia Vañó, va donar la benvinguda i va remarcar que aquest any estrenen la visita guiada teatralitzada amb la finalitat d’incloure novetats turístiques a la població”. El recorregut fou: l’ajuntament, el barri medieval, declarat conjunt historicoartístic; la Cava de Sant Blai i la Plaça de Bous, per la vesprada i de forma opcional, els visitants allí presents van continuar la ruta visitant les Covetes dels Moros i la resta de monuments.

Filiberto Tortosa, President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, ha manifestat que tant la ruta per Benigànim com la de Bocairent han sigut un èxit pel total de visitants que s’han tingut. Tortosa ha remarcat: “ les vistes guiades teatralitzades suposen un reclam turístic i segurament l’any que ve hi hauran més pobles que s’incorporen a aquesta iniciativa turística”. El president, va afegir: “No soles Bocairent va obrir les portes, sinó que a més a més, el municipi va acollir,l’ Assemblea Nacional de la UNDEF coincidint en l’any del 150 aniversari de les festes de moros i cristians de Bocairent”.

Desprès de falles remenem el programa de visites guiades en els municipis de Sempere- Benissuera i Castelló de Rugat

Dia 27 de març: Sempere- Benissuera

Visita guiada pel nucli antic de Sempere, la plaça, l’església de Sant Pere i l’ermita, el mirador de la presa de Bellús i el “Caserón” de Sempere. Posteriorment ens traslladarem a la veïna població de Benissuera per conèixer l’església parroquial de Sant Josep (s. XVIII) i el palau de Benissuera (s. XVII). Finalitzada la ruta hi haurà un xicotet refrigeri per als visitants.

Dia 28 de març: Castelló de Rugat

Visita als principals atractius de Castelló com són: l’església parroquial de l’Assumpció, l’ermita de Sant Antoni, la cisterna medieval, la bassa, el safareig, la casa del fang i el forn de la gerreria. A la fi, hi haurà un refrigeri per als assistents.

Programa Obrim les Portes de la Vall

Amb el programa Obrim les Portes de la Vall es pretén donar a conéixer els encants turístics, patrimonials, culturals i fins i tot gastronòmics de les diferents poblacions que integren la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, organisme que promou esta iniciativa any darrere any. Durant les últimes setmanes, s’han realitzat visites a diversos pobles, i totes han comptat amb una alta participació.

Més notícies relacionades:

La Vall d’Albaida torna a obrir les seues portes

Este sábado 6 de febrero arranca el VII programa ‘Obrim les portes de la Vall’

Más de 200 personas asisten a las primeras visitas guiadas del programa Obrim les Portes de la Vall

Les baixes temperatures no afecten a les rutes d’Obrim les portes de la Vall

Atzeneta d’Albaida i L’Olleria registren 350 visitants del programa ‘Obrim les portes de la Vall’

Las previsiones de lluvia no han cancelado las rutas del programa»Obrim les portes de la Vall»