Més de mil residus reutilitzats adornen l’arbre de Nadal de l’Olleria

El diputat de Medi ambient, Josep Bort, i l’alcalde de la localitat han lliurat els premis als col·legis i associacions locals que han participat en la campanya

L’Olleria ha volgut impulsar la creativitat dels escolars i membres de les associacions locals amb la campanya de la Diputació de València “Per uns Nadals Sostenibles», en la que s’han arreplegat un total de 1.000 residus que s’han reutilitzat per a adornar un gran arbre de Nadal, elaborat amb fusta procedent de restes d’embalatges i amb certificació de cultiu sostenible, instal·lat en la Plaça de la Vila de la localitat de la Vall d’Albaida.

Amb l’objectiu de “promoure la participació activa i sensibilitzar i conscienciar a la població de la necessitat d’actuar de manera sostenible”, el programa de la corporació valenciana sorgeix per a “minimitzar tot el que contribueix a accelerar el canvi climàtic i la deterioració del nostre entorn”, ha explicat el diputat de Medi ambient, Josep Bort.

En aquest sentit, s’ha organitzat una sèrie de tallers en els col·legis i en les associacions de la localitat des de finals de novembre per a elaborar estes ornamentacions amb materials reciclats.

Aquestes activitats representen el cicle d’una economia circular que minimitza el consum d’energia i la generació de residus i, en conseqüència, disminueix la contaminació i les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

El responsable de la delegació de Medi ambient i l’alcalde de la localitat, Julià Engo, han estat presentes este matí en l’acte final del programa ecològic, on han lliurat els premis als centres i associacions que han col·laborat: alumnes del centre Educació Infantil Sagrada Família, el CEIP Isabel la Catòlica, el CEIP Manuel Sanchis Guarner, l’IES Vermellar, el centre FMPA Municipal Font Nova i les associacions Centre de Dia Juan Bautista Mompó Almiñana, Associació Llum, Mestresses de casa de l’Olleria, Escola de Música i Dansa i Agrupació Escola Musical La Nova.

Els premis del concurs provenen dels comerços de l’Olleria, amb l’objectiu de seguir apostant per l’economia local i la sostenibilitat, doncs “comprar en el municipi redueix l’emissió de CO2”, ha explicat Bort.

Segons ha explicat la regidora de Medi ambient de l’Ajuntament de L’Olleria, Ruth Martínez, “més de 900 veïns s’han implicat en l’elaboració de l’ornamentació de l’arbre i ha sigut un èxit”.

Esther Escot, la directora de l’IES Vermellar ha explicat que “tots els grups del col·legi han col·laborat en els adorns nadalencs i han pogut conèixer les múltiples maneres de reciclar”.

Un gran nombre de veïns s’han reunit en la plaça del municipi per a presenciar l’exposició de l’arbre de Nadal que, a més, s’il·luminarà amb bombetes de baix consum.