Més de 500 persones en manifesten contra la planta de residus animals

L’acte de protesta es va celebrar ahir diumenge a Castelló de Rugat

L’assemblea veïnal contra de la planta de residus animals que es vol construir a la Pobla del Duc va convocar una manifestació ahir diumenge pels carrers de Castelló de Rugat on es van reunir més de 500 persones dins del marc de la campanya que està portant a terme l’assemblea des de la seua constitució al mes de gener.

La marxa va iniciar el seu recorregut des de la Cooperativa de la localitat de la Vall d’Albaida i va recórrer els principals carrers del municipi. L’objectiu, apunten des de l’organització, era «fer prendre consciència a la població de la importància de la problemàtica que suposaria la instal·lació d’una planta d’aquestes característiques. Aquesta planta s’encarregaria de tractar restes animals de categoria 1 i 2, és a dir, animals amb riscos desconeguts o relacionats amb substàncies il·legals com ‘vaques boges’, animals malalts, contaminats procedents de granges, laboratoris o d’experimentació a la comarca amb la possibilitat de contagis i infeccions en la salut de les persones i animals, contaminació del sòl o dels aqüífers, impactes sobre les explotacions agrícoles o olors, entre d’altres».

La manifestació va aconseguir reunir a veïns i veïnes d’un important nombre de pobles de la comarca que es veurien afectats de forma directa o indirecta si s’arribés a construir una instal·lació d’aquestes característiques a la zona, com també d’un bloc de la comarca de la Safor que també va voler mostrar a Castelló de Rugat el seu malestar per la construcció d’un important nombre de projectes urbanístics a la comarca veïna.

La manifestació va acabar a la Plaça Major on es va llegir el manifest on una vegada més s’animava a la participació ciudadana contra la planta des de tots els àmbits: a les institucions, a l’àmbit judicial i als carrers dels pobles de la Vall.  «L’objectiu, atufar la construcció de la planta que és considerada una imposició gens clara on el procés de construcció i aprovació està ple d’irregularitats i de negocis obscurs de les empreses que ho gestionen com també de l’anterior govern de La Pobla de Duc», afirmen.

Des de plataforma veïnal es va agrair l’assistència a l’acte així com també la importància en continuar participant de les activitats que porte a terme l’assemblea, convocant a tots els assistents a la propera reunió informativa que serà el proper divendres 23 de maig, a la plaça del Palau d’Albaida, a les 19.30h.