Més de 400 persones participen al programa «Ociversitari 2012» d’Ontinyent

Aquesta iniciativa lúdica i cultural es reprendrà els tres primers divendres de maig en diferents espais de la ciutat

Més de 400 persones participaren al Campus Universitari d’Ontinyent als primers actes de “Ociversitari 2012”, el programa d’activitats lúdiques i culturals organitzat per l’Associació d’Estudiants del Campus d’Ontinyent amb la col·laboració de la Fundació Universitària de La Vall d’Albaida (FUVA).

El programa començava dilluns passat amb una xerrada sobre la construcció d’escoles amb pocs recursos a l’Himàlaia a càrrec d’Esperanza Tolsà i Juanjo Nevado, de la ONG “Tashi Delek Nepal”, i amb un taller de “clown” a càrrec de Galahad Torró, membre de la companyia “Teatre l’Esclat”; dimarts Teresa Mollà impartia una conferència sobre “Coeducar per previndre la violència de gènere i desmuntar mites”; dimecres membres sindicals de CNT parlaven sobre les cooperatives de mestres com alternativa laboral, i s’organitzava una xerrada sobre “psicologia positiva” a càrrec de Iolanda Torró i Teresa Pozo; i dijous s’organitzava una excursió al Pou Clar, on es feia un taller de globoflèxia. Divendres, finalment, es feia una “torrà” amb festa a l’OTK, on posteriorment tenia lloc un concert del grup “A deshora”.

Des de l’Associació d’Estudiants, Glòria Gandia explicava que l’acte més multitudinari va estar la torrà de divendres, a la qual van participar més de 200 persones en un ambient de germanor i festa al qual a més es van afegir membres del professorat i el personal del Campus”, destacava. Quant a les activitats culturals, la de major afluència va estar el taller de globoflèxia al Pou Clar, “però en general podem dir que la resposta ha estat positiva i que hem aconseguit oferir un complet programa que ens anima a reprendre la iniciativa en properes edicions”, assenyalava. Cal apuntar que el President de la FUVA i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha fet un seguiment actiu de l’elaboració i posada en marxa d’un programa, el “Ociversitari”, que reprèn una iniciativa impulsada durant el seu període com a regidor d’Educació en l’Ajuntament d’Ontinyent.

“Ociversitari 2012”, després d’esta primera i intensa setmana d’activitats organitzades principalment a l’edifici del Campus, s’obrirà ara a altres espais de la ciutat durant els primers tres divendres del mes de maig. D’aquesta manera, divendres 4 actuarà el contacontes “El Gran Jordiet” a els 18 hores a la Plaça de la Coronació; divendres 11 a les 23 hores actuarà el Còmic “Bronchalex” amb un monòleg al bar “El Teixo”, a l’Avinguda Almaig; i divendres 18 de maig la programació prevista finalitzarà amb una jornada de Turisme d’Interior organitzada a l’Aulari de Sant Rafel del Campus d’Ontinyent que inclourà una visita turística a la ciutat i que acabarà per la nit amb amb una festa de cloenda al Pub “Bamboo”, que inclourà un concert del grup local “Helsinki” amb entrada lliure.