Pepe Pla asegura que “les xifres demostren que la ciutat es mereix una seu pròpìa de l’Escola Oficial d’Idiomes”
El regidor d’Educació, Joventut i Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha lamentat públicament que al voltant de 400 alumnes vagen a quedar-se en llista d’espera per a accedir als cursos d’anglés bàsic i intermedi a l’aulari de l’escola oficial d’idiomes amb que es compta a la ciutat, adscrit a l’escola oficial d’idiomes d’Alzira. Segons Pla, “no es de rebut que de 717 alumnes que han demanat poder cursar el primer nivell d’anglés bàsic i el primer nivell d’anglés intermedi, al voltant del 60% no puga accedir a esta formació”.
El regidor apuntava que esta demanda tan alta “demostra que Ontinyent es mereix una Escola Oficial d’Idiomes pròpia, i no sols un aulari com el que tenim, que presta un servei que estes xifres proven que es queda molt curt”. A més a més, recordava també la petició de tots els sectors socials respecte a la demanda del nivell avançat d’anglés, ja que l’alumnat que vullga seguir estudiant deurà desplaçar-se a altres localitats, cosa que no sempre es possible per problemes de desplaçament o d’horari laboral.
Pepe Pla recorda que l’alumnat va replegar firmes, els empresaris han enviat escrits a les administracions, “i nosaltres des del primer dia teniem clar que un aulari de l’Escola d’Idiomes d’Alzira en lloc d’un centre propi no era més que un altre caramel xuplat per als ciutadans d’Ontinyent i La Vall, als quals la Generalitat ens tracta com a ciutadans de segona”. En aquest sentit, l’edil recorda que les obres del nou edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes a Xàtiva van ser licitades a 2007 per Máximo Caturla (PP), aleshores conseller delegat de l’empresa pública responsable de nous centres educatius, Ciegsa. Caturla va licitar estes obres per més de 4’5 milions d’euros quan ja havia estat designat diputat per la comarca de La Vall d’Albaida.
Pla exigeix la construcció d’una nova seu de l’Escola Oficial d’Idiomes a Ontinyent ja que a més s’ha de tenir en compte “que altres municipis amb menys població que la nostra tenen seu pròpia, i tots coincidim en que estos estudis són fonamentals per assegurar el futur desenvolupament econòmic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida”.
No sols això, sinó que també s’ha de considerar que prestar el màxims serveis possibles “és imprescindible” per a que Ontinyent siga veritablement el referent i motor econòmic que necessita la comarca. “Hem d’aconseguir atraure gent d’altres localitats de la nostra àrea d’influència, perquè el volum de visites habituals que ens pot aportar el comptar amb serveis com aquest tindria un indubtable impacte econòmic favorable en altres sectors per poder fer front a la crisi”, conclou el regidor.