Més de 1000 persones gaudeixen amb la carrera per a persones amb discapacitat

La cursa va comptar amb la participació de quasi 700 corredors

Més de 1000 persones van gaudir a l’Albereda Jaume I de Xàtiva amb la vuitena edició de la carrera popular per a persones amb discapacitat intel·lectual. Una edició que ha aconseguit batre el récord de participants de l’edició anterior. 696 corredors, més de 220 voluntaris i més de 150 monitors dels diferents centres ocupacionals corregueren pel nucli antic de Xàtiva en una prova que ja està convertint-se en un clàssic i referent de les carreres populars de la ciutat.

Una edició que ha estat més especial si cap pel gran nombre de centres participants, 35 en total i sobretot pel gran públic assistent, la gran majoria d’ell en edat escolar. “A més si ajuntem que el recorregut pel nucli antic és un autèntic plaer recórrer-lo, estem parlant d’un esdeveniment que està aconseguint fites insospitables quan es plantejaren organitzar un acte com aquest. Tot açò, al costat del volum d’emocions que es viuen al llarg del circuit, dóna un pes a la carrera envejable”, afirmen des de l’organització.

S’ha de destacar el gran triomf de Dani Llamas en categoria masculina, corredor de Canals que va aconseguir la victòria en categoria masculina. En categoria femenina el triomf va ser per a Inés Segura, corredora de Gandia. En la categoria local, Amparo Richart i Ramon Ferri, tots dos del Centre Ocupacional La Costera s’emportaren la victòria. Destacar el premi a la constància que l’organització otorga a la persona que passa la línia en darrer lloc i que vol representar la victòria de tots i cadascú dels corredors i corredores.

Aquesta carrera any rere any va ajuntant més públic a l’Albereda i al llarg de tot el recorregut pel nucli antic. En tot moment els corredors es senten recolzats i escoltant els crits d’ànim per poder acabar el recorregut del circuit de 2.200 metres. Aquest any, els instituts del Lluís Dr. Simarro, l’IES La Costera, els col·legis de l’Atilio, Gozalbes Vera, Les Dominiques, Taquígraf Martí i el Col·legi Pintor Estruch de Manuel han donat un major colorit a aquesta cursa.

Des del Centre Ocupacional, una vegada acabada la cursa se sentien molt satisfets per la gran afluència de corredors i corredores, “696 participants és un nombre que ja dóna vertigen, però estem contents de la resposta de tots i sobretot d’aquells que creuen en aquest projecte: les empreses col·laboradores, les institucions públiques, els instituts La Costera i Dr. Simarro, els col·legis que ens acompanyen, la xaranga del Genovés, i els voluntaris. Tots ells són els que fan que un centre com el nostre puga plantejar-se esdeveniments com aquest. Seria injust no tornar-los en agraïment el paper que fan en la carrera, a ells els deguem que un any més només acabar la cursa pensem en la següent edició. Però també al grup de treballadors del mateix centre ocupacional. Aquesta cursa és mèrit de tots, el treball previ que porta organitzar aquesta carrera sols ho saben tots i cadascú dels treballadors del centre, per això animar a continuar en aquesta línia i fer tan fàcil que un col·lectiu com el nostre puga eixir al carrer i realitzar una carrera popular”, comentaven des de la direcció del centre.