Més de 1.000 aspirants opten al grau mitjà de la JQCV a Ontinyent

picture-41L’augment, d’un 22,11% respecte el 2009, converteix la convocatòria d’enguany en la més nombrosa

Aquest dissabte, 12 de juny a les 9.30 h, tindrà lloc una nova convocatòria rècord a Ontinyent per a examinar-se del grau mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). La prova compta amb 1.089 matriculats, el que suposa un augment del 22,11% respecte al 2009 que ja va ser la més nombrosa a la Vall d’Albaida amb 779 presentats (un 87,43% dels aspirants).

Per a la coordinació, s’ha previst un ampli dispositiu que, a més dels membres de la mateixa comissió, inclou la participació de la Policia Local, 70 examinadors i 4 persones de suport. Igualment, l’alumnat quedarà repartit en dos centres: l’IES Pou Clar i el CEIP Bonavista, ambdós situats en l’avinguda de Vicent Gironés. La distribució d’aules es pot consultar a la pàgina web de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida (www.mancovall.com), encarregada de l’organització, per tal d’agilitzar la rebuda dels examinands. Aquestos deuen portar el DNI i el full de matrícula on ha de constar que efectivament es va realitzar el pagament de la taxa.

“L’alt índex d’aspirants demostra la importància de fer estes proves a Ontinyent”, per això, segons Filiberto Tortosa, president de l’entitat comarcal, “cal destacar la important tasca que es du a terme des de l’Àrea de cultura i promoció lingüística per a la seua preparació”. Tortosa també assenyala “la gran notícia que suposa que els nostres habitants aprofiten les condicions adverses per formar-se i millorar, així, la seua qualificació professional”.