Més d’una vintena d’originals presentats al Premi de Teatre Ciutat d’Alzira

El guardó està dotat amb 8.000 euros

La cinquena edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca consolida el prestigi d’aquest guardó dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb 21 originals presentats. D’aquesta manera, el guardó augmenta considerablement la participació registrada respecte a l’edició anterior, en què van concórrer 13 participants. «L’increment considerable en obres presentades respecte a l’any passat és molt positiu i demostra que esta modalitat literària té molta vitalitat i que va ser una aposta molt encertada la seua inclusió en els Premis Literaris fa cinc anys», ha declarat el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, president del jurat d’aquest premi per delegació de l’Alcaldia.

Com és tradicional, el títol de l’obra guanyadora es farà públic en el transcurs de l’Encontre de Teatre a l’Estiu que organitza l’Ajuntament d’Alzira durant la primera setmana de juliol, que enguany arriba a la XXII edició.

L’Ajuntament d’Alzira dota el premi de 8.000 euros, que s’atorgaran al guanyador, juntament amb l’estatueta emblemàtica dels Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit del 12 de novembre de 2010. A més, l’obra guardonada serà publicada per Edicions Bromera en la col·lecció «Bromera Teatre».

El jurat del V Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que rep aquest nom en memòria de l’escriptor alzireny Francesc Palanca i Roca (1834-1905), autor teatral que va destacar de manera notable en la modalitat sainetesca– està format per Salvador Bataller, Piti Español, José Antonio Martínez, Josep Palomero i l’alcaldessa d’Alzira, qui delega en el regidor de Cultura, Carlos Correal, que el presidirà. La qualitat dels treballs presentats en les edicions anteriors ha generat moltes expectatives al voltant de la present convocatòria, sobretot, quan falten pocs dies per conéixer quin serà el veredicte del jurat.

El guanyador del IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca va ser l’autor i guionista Piti Español amb Mans quietes!. L’obra ha estat portada a escena per Albena Teatre sota la direcció de Carles Alberola i amb la interpretació dels rostres més coneguts del panorama audiovisual valencià. Mans quietes! ens ofereix una crítica sarcàstica a la rigidesa del llenguatge políticament correcte, als mètodes pedagògics obsolets i als agravis més ancestrals entre homes i dones.