Més Algemesí considera un balafiament inacceptable pagar 118.000€ anuals per 1/2 hora diària d’emissió de TV

MÉS ALGEMESÍ revisant les actes i acords municipals d’aquest any, s’ha assabentat de l’acord sobre l’ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE DE SERVEI D’EMISSIÓ BERCA TV A RIBERA TELEVISIÓ SLU que la Junta de Govern Local va prendre en la seua reunió ordinària de data 23 de febrer de 2011 (punt 3.1 de l’ordre del dia). Aquest acord és, al nostre parer, un autèntic despropòsit que sols ha servit per malbaratar I balafiar els diners públics tan escassos en aquesta època. En aquest acord s’estableix que l’empresa RIBERA TELEVISIÓ SLU emetrà el BERCA TV mitja hora al dia -3’5 hores a la setmana-, durant sis mesos. L’emissió del Berca TV per aquest canal li costa al poble d’Algemesí, segons s’estableix a l’apartat b) del punt Primer “…50.000 euros més IVA” al semestre. Això implica que, en cas de prorrogar-se el contracte el cost anual total d’emissió del BERCA TV per RIBERA TV ascendeix a 118.000 euros anuals sempre i quan l’IVA siga el 18%-.

Nosaltres som els primers en valorar el paper i la importància per a la societat algemesinenca de la nostra televisió local, televisió que pensem que ha de perdurar adaptant-se a les noves tecnologies i als nous canals de comunicació, tal i com s’està ja fent a través de la seua emissió per internet. No obstant això, pensem que és incomprensible que en un període de crisi com aquest, en una època on el que més es necessita es treballar a favor del manteniment dels serveis bàsics i a favor de l’ajuda als sectors de la població que més estan patint la crisi, que l’actual equip de govern aprove un contracte que, de renovar-se, implicarà gastar-se quasi vint milions de les antigues pessetes simplement per emetre mitja hora al dia en una canal de televisió privada. Açò ens demostra que ens trobem davant un equip de govern que no pensa en el benestar dels seus ciutadans sinó que es mou més bé per decisions i interessos partidistes. Sols l’interés constant de l’actual equip de govern per difondre les seues “realitzacions” i per potenciar constantment la seua imatge justifiquen una decissió tant desencertada, decisió que no podem oblidar tampoc que es pren, casualment, poc mesos abans de les eleccions.

Amb la signatura d’aquest contracte l’equip de govern ha perjudicat a tot el poble dilapidant una part dels recursos municipals en una qüestió totalment prescindible i secundària. A judici de MÉS ALGEMESÍ, cal tenir ben clares quines han de ser les prioritats pressupostàries, prioritats que els actuals governants han demostrat no tenir-les clares. Acordar en 2011 gastar-se 118.000€ sols per emetre el BERCA TV és una actitud completament irresponsable, que sols mostra que no s’ha sabut vetllar adequadament pels interessos de tots els algemesinencs, ja que ha primat l’interés partidista de difondre les seues accions als interessos reals i quotidians dels ciutadans.

Amb aqueixos diners es podria, per exemple, haver abaratit el preu de les escoles d’estiu –que enguany han pujat 20 euros-, augmentar la partida de serveis socials, subvencionar a l’associació de discapacitats, augmentar la raquítica partida de cooperació –que en els darrers quatre anys ha baixat espectacularment-, augmentar el programa d’ajuda per a l’adquisició de llibres de text, o implantar gratuïtament el servei de teleassistència a les persones majors que ho necessiten.
Considerem que caldria negociar algun tipus d’acord de col·laboració que implicara, per una part que BERCA TV actuara com a corresponsal de Ribera TV o qui siga, en els actes municipals –la qual cosa comportaria que no tingueren que venir a gravar cap acte-, i per altra que l’empresa tinguera el dret a emetre publicitat enmig de l’emissió. No oblidem que al capdavall l’Ajuntament ja estaria fent-se càrrec de la producció del programa –que costa 210.000 euros a les arques municipals-. El que no podem acceptar en un context constant de retallada de despeses, és el fet de pagar quasi vint milions de les antigues pessetes per emetre un programa que, com hem dit, ja s’està difonent per altres vies.

Per tot això MÉS ALGEMESÍ ha presentat en el dia de hui una moció per tal que l’Ajuntament d’Algemesí no renove aquest contracte que tant perjudica al nostre poble, es busquen altre tipus de convenis per a l’emissió del BERCA TV per la televisió digital i per a que aquesta important qüestió passe per plenari.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ