Medi Ambient inicia accions davant l’abocament desmesurat de roba usada als contenidors de fem del disseminat

Fran Quesada reclama “responsabilitat” a l’ús dels serveis públics i recorda que hi ha contenidors específics per abocar estos residus de forma sostenible

El departament municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat accions davant l’abocament desmesurat de roba usada que està fent-se als últims dies als contenidors de fem del disseminat. El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha explicat que “al poc de passar el servei de recollida de residus urbans i buidar-se els contenidors de superfície del disseminat, algunes persones incíviques han fet un mal ús d’estes instal·lacions omplint de nou els contenidors amb roba usada. Els serveis públics estan per a ser utilitzats per tots i totes amb responsabilitat, hi ha contenidors específics per abocar aquest tipus de residus de forma sostenible i actituds com aquesta han de tenir una resposta per defensar els drets de la resta d’usuaris”, explicava.

L’ordenança municipal de neteja pública, als seus articles 50 i 62.1 estableix que aquestos residus no poden ser abocats d’aquesta manera i en estos espais, davant la qual cosa s’ha demanat a l’empresa prestadora del servei, RECISA, que si detectava a algú abocant roba prenguera nota de la matrícula del vehicle. Treballadors de l’empresa han estat testimoni dels abocaments de residus tèxtils en quantitats desmesurades, i s’ha localitzat alguns dels autors, posant-se els fets en coneixement de la Policia Local i del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona).