Manifest d’els Verds del País Valencià pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere

“Erradiquem las violència masclista: eduquem en igualtat”

Any rere any, es reunim el 25 de Novembre per recordar que és el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Frases com “No al Maltractament”, “Tolerància Zero” “Cap a la igualtat”, “Cap maltractador al carrer” “ No més agressions” són cada vegada més assumides per la societat però malauradament, no han evitat que en 2010 ja comptem amb 75 dones mortes, més mortes que en les mateixes dates que en 2009, i no es parla dels xiquets i xiquetes que es veuen afectats per aquesta situació.

En dies com el d’avui ELS VERDS manifestem la nostra completa repulsa a contra tot tipus de violència masclista, manifestació brutal de la desigualtat entre homes i dones i també demanem als poders públics l’augment de les mesures econòmiques de subsistència digna perquè s’impedisca la tornada de la dona amb el maltractador com a única eixida a la supervivència familiar, així com la contínua avaluació de les causes.

Amb l’actual situació de crisi econòmica es pot veure revifada la violència a causa de situacions greus e insuportables de patiment familiar davant la manca de treball i, per tant, de recursos bàsics.

Però ELS VERDS considerem que hem d’anar més enllà, hem d’aconseguir un canvi d’aquest model capitalista i patriarcal per un model social on manen la justícia i la igualtat i sols ho podem aconseguir si eduquem en igualtat. Sí, les mesures socials o judicials arriben quan la violència ja s’ha produït, per això és absolutament necessari educar en ciutadania, és imprescindible la prevenció, que els nostres xiquets i xiquetes aprenguen que la igualtat no és un tema de dones, sinó que sense igualtat no es pot parlar d’una societat justa ni democràtica.

I com no, al mateix temps ELS VERDS exigim que el Govern Autonòmic no continue boicotejant la Llei integral contra la violència de gènere, que després de sis anys de la seua vigència, encara no ha desenvolupant.

Per que en algun moment aquesta fita del 25 de novembre siga estudiada com un fet passat i resolt, els VERDS diem

No a la violència masclista, si a la educació en igualtat