Lorente (EU): “La plaça de bous de Xàtiva passarà a la història com un monument a la megalomania de Rus”

La formació d’esquerres difundeix per la xarxa social Facebook un vídeo que utilitza l’humor per criticar la gestió de l’alcalde

El candidat d’EU a l’alcaldia de Xàtiva, Miquel Lorente, és el protagonista d’un vídeo electoral, el que estrenava aquest dilluns la seua formació a la xarxa social Facebook, “que preten no deixar indiferent ningú, perquè no és temps de quedar-se mirant, sino d’actuar”, segons explica el propi Lorente. El vídeo té com a ingredients les propostes programàtiques d’EU i una crítica directa a la gestió del PP i Alfonso Rus a l’alcaldia de Xàtiva, posant l’obra de la coberta de la plaça de bous de la ciutat “com el monument definitiu a la megalomania de Rus, un alcalde i un President de la Diputació que ha estat capaç d’invertir milions i milions de diners públics en una actuació que no serveix per res, i damunt en temps de crisi”.

“La Generalitat ja ha destinat 11’9 milions d’euros a les obres de rehabilitació i cobertura de la plaça de bous, i el cost final de les obres superarà els 14’4 milions”, destaca Lorente. Després de quasi quatre anys de que Rus ens venguera lo positiva que anava a ser esta actuació, quanta riquesa ha generat aquesta obra? quants llocs de treball ha creat en la ciutat? quants espectacles s’han celebrat en la plaça? I açò s’ha fet amb diners públics que en temps de crisi podrien haver-se invertit de moltíssimes altres maneres millors”.

Al vídeo, que a les poques hores de ser pujat a Facebook era compartit per prop d’un centenar de persones a la xarxa social, s’utilitzen referències cinematogràfiques “i sobretot molt d’humor” per a explicar “per què Rus volia aquesta Plaça de Bous”: en una platja que rememora el futur apocalíptic de “el planeta de los simios”, i on en lloc de l’estàtua de la llibertat el que hi ha afonat a la sorra és el campanar de la Seu, Lorente fa una declaració d’intencions: “volem una ciutat més digna, més solidària i més sostenible en estos temps difícils”.

Front a la proposta de la formació d’esquerres, “els despropòsits econòmics de Rus i el PP”, i com a mostra, un “sketch” amb l’actual alcalde i el regidor Vicente Parra com a protagonistes: parodiant el film “2012”, la fi del mon arriba a Xàtiva, mentre Alfonso Rus fuig a la plaça de bous convertida en un platet volador mentre exclama “No volieu platja?” en referència a la promesa que Rus va fer per arribar a l’alcaldia, i de la que temps després es burlava: “Si jo mane, duré la platja a Xàtiva. I va i s’ho creuen, seran burros! I em van votar”.

Amb aquest argument central, però amb molts detalls més l vídeo, “el que hem vullgut”, exposa Lorente, “es que la gent reflexione sobre com es gestionen els diners de tots i totes: no es possible que cobrir la plaça de bous no es sap per a qué coste el mateix que crear a la ciutat tres llars d’infants públics, una piscina coberta municipal, quatre cents aparcaments públics, 200 ordinadors d’accés a internet gratüit, i inclús rehabilitar de la plaça de bous conservant el seu caràcter històric”.

El candidat d’EU conclou que “al contrari que a les pel.lícules a les que fem referència al vídeo, o a les que ens vol fer creure Rus, el futur no està escrit, el 22 de maig tot pot canviar, però per a que canvie fa falta que els xativins i xativines diguen prou i ho facen a les urnes. Perque un bon alcalde ha de servir a la seua ciutat, no servir-se d’ella”.

Video EU:

http://www.youtube.com/watch?v=gvftsvcQYnc