L’oposició de Xàtiva critica que Rus haja tret dos places de treball durant els Nadals

PSPV ha anunciat que presentarà una moció al ple municipal perquè s’allargue el termini de presentació de sol·licituds fins a 30 dies hàbils

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Xàtiva critiquen que el Consistori haja tret dues places de treball municipal «en plenes festes de Nadal». Segons el portaveu d’EU, Miquel Lorente, el passat 20 de desembre l’alcalde Alfonso Rus, «sense fer ús de cap òrgan de govern o informatiu de l’Ajuntament de Xàtiva anunciava termini i requisits per ocupar dues vacants en la plantilla de personal funcionari de l’Ajuntament, una de Tècnic de Protocol i Comunicació i l’altra de Coordinador d’Actes, Events i Gran Teatre». S’atorgaven sols 5 dies hàbils per poder presentar les sol·licituds.

Front aquest fet, el grup municipal d’EU lamenta la «nul·la transparència» de Rus en aquest cas i durant tota la seua etapa de govern en el moment de contractar el personal de l’Ajuntament de Xàtiva. Segons la formació d’esquerres “hem rebut múltiples queixes pel lamentable obscurantisme de l’equip de govern del PP a l’hora realitzar les contractacions de personal municipal”. De fet, segons Lorente “l’alcalde Rus ha confós durant dècades l’Ajuntament de Xàtiva amb les seues empreses particulars vulnerant-se en molts casos els principis d’igualtat, transparència, informació i publicitat”.

De fet, EU ha assenyalat que “Rus ha perdut l’última oportunitat per rectificar i fer que les ofertes de treball municipal siguen comunicades de forma correcta amb temps i forma, que es done la màxima difusió als mitjans de comunicació locals i es deixe de practicar la contractació a dit”.

D’altra banda, el portaveu del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, ha criticat que “el PP, després de duplicar la plantilla de treballadors municipals durant tot el temps que han governat, ara volen col·locar els últims”, però que ho fan “amb traïdoria i evitant la transparència”. El líder socialista també ha manifestat que “lamentablement ja no ens sorprenen casos com este, perquè ha sigut la seua forma d’actuar habitual de Rus i de la dreta al nostre territori, que s’han cregut que les institucions són seues per poder crear una xarxa clientelar”.

Davant esta situació el PSPV ha anunciat que presenta una moció al ple municipal perquè s’allargue el termini de presentació de sol·licituds fins a 30 dies hàbils. Cerdà explica que el termini inicial presentat van ser sols 5 dies, havent pel mig dies festius com Nadal i dies que no obria l’ajuntament com el dia 24, però que sí que és hàbil.

El grup Compromís també ha presentat una moció en la que demana que s’allargue el termini de presentació d’instàncies a les dues places citades, en almenys quinze dies hàbils a partir de l’aprovació d’aquesta moció, es faça publicitat de la convocatòria, per ràdio, premsa i televisió i en els mupis disponibles per al seu ús per part del consistori. També exigeixen que es detalle més el temari exigit per a la convocatòria, donant un termini de sis mesos per a la realització de les proves, per tal d’ajudar a la igualtat d’oportunitat de les persones presentades i que s’incloga en els requisits la possessió del nivell mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Cristina Suñer, portaveu de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva, ha declarat que “des del nostre grup municipal venim demanant transparència en la contractació i en la dinàmica de l’Ajuntament, per tal que no hi haja cap ombra de dubte en la igualtat d’oportunitats de totes les persones que opten a un lloc de treball, en unes circumstàncies en les que la societat es troba molt sensibilitzada al respecte, amb un nivell molt baix de confiança en les actuacions dels responsables públics.”