L’ontinyentí Joan Torró presenta al Maova el seu llibre «Pluja a la mar»

picture-4

La novela ha guanyat el premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica 2009

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) acull el proper dijous 20 de maig, a les 20:00 h, la presentació del llibre Pluja a la mar, el somni impossible d’Alessandro Malaspina, de l’ontinyentí Joan Torró Soriano.

Joan Torró ha sigut guardonat amb el premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica de la Universitat de València Estudi General per esta novel·la de caire històric que es centra en la figura d’Alessandro Malaspina, mariner italià al servei de la Corona Espanyola de Carles III.

Este personatge va protagonitzar l’expedició científica i política més ambiciosa de l’època. Al llarg de cinc anys «La Descubierta” i “La Atrevida» van recórrer tots els territoris d’ultramar, però desgraciadament, els esdeveniments polítics de finals del segle XVIII van obrar en contra del mariner que, al tornar a casa desprès de més de cinc anys, va trobar una Espanya i una Europa completament distintes a com les va deixar.

Segons el propi autor de la novela, “esta obra és un sentit homenatge a este home de la mar a qui la història li va negar un lloc al record”.

El llibre Pluja a la mar, el somni impossible d’Alessandro Malaspina es presenta al MAOVA el proper 20 de maig a les 20,00 h. A l’acte de presentació intervindran l’autor del llibre, Joan Torró, el historiador i director del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE d’Alacant i l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa.