L’Olleria: Tot a punt per al V Aplec de Muixerangues

portada87

L’Olleria acollirà este dissabte 16 de maig 2009, de vesprada el V Aplec de Muixerangues del País Valencià que permetrà veure en viu les torres humanes que alçaran 7 colles muixerangueres valencianes. Un espectacle d’equilibri que tindrà com a marc de fons el parc Pare Ferreres, i que ha estat organitzat per la Federació de Muixerangues i en especial per la colla amfitriona, el Ball dels Locos de l’Olleria.

L’aplec començarà al voltant de les 18h amb un passacarrer de les colles participants, que són a més de la local, la Nova Muixeranga d’Algemesí, la Construcció de Gandia, la Muixeranga de Sueca i el Negrets de l’Alcúdia. A més d’estes cinc colles federades han estat convidades la Muixeranga de Carcaixent i la Colla Sant Marcel·lí de València. Una hora més tard, a les 19h, començaran al parc les actuacions de les colles participants, que faran construccions individualment, i també conjuntes totes alhora. Quan finalitze l’espectacle hi haurà un recés per a sopar i a les 23h actuaran els grups Mâededéus i Odi.

“Amb els aplecs, la intenció és donar a conèixer esta tradició tan nostra: fer balls, alçar torres humanes i fer figures plàstiques”, comenten des del Balls dels Locos. “Enguany a l’Olleria, tancarem el cercle de trobades que anualment hem anat fent a les diferents poblacions de les colles que formen part de la Federació i que van començar l’any 2004 a l’Alcúdia. Un espectacle visual fabulós del que volem que l’espectador forme part i gaudisca amb nosaltres”.

Ja que es tracta d’una jornada especial, des del Ball dels Locos s’ha convidat a la gent a col·laborar en l’alçament dels castells que faran el dia de l’aplec. Això sí, cal posar-se en contacte amb la colla prèviament al 695969975 o al correu electrònic elballdelslocos@gmail.com

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.

Este cinqué Aplec de Muixerangues del País Valencià compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Olleria així com d’altres entitats.