L’Olleria: Tot a punt per a la proclamació de les Festes Patronals i de Moros i Cristians

dsc_1077-copia

Ja està tot a punt per a la Proclamació Oficial de Reines, Corts d’honor, Festers, Capitans i Ambaixadors de les Festes Patronals i de Moros i Cristians, un dels actes més esperats de les festes. El parc Beat Ferreres acollirà este divendres per la nit la cerimònia, que comptarà amb algunes novetats en l’escenografia, degut en gran part a la incorporació de la figura masculina dels festers.

Ahir per la nit, i hui dijous de nou, autoritats i càrrecs assagen in situ el protocol a seguir durant el transcurs de l’acte, en el qual s’imposarà a tots els càrrecs festers les bandes acreditatives del seu nomenament. A més les reines del 2008 cediran oficialment el seu regnat a Sonia Borrás Paula, reina major, i a Katy Romero Albiñana, la infantil. Al llarg de la Proclamació també rebran la seua distinció Juan Emilio Mompó Albiñana, capità cristià per la comparsa Mariners, i Vicente Grau Micó, capità moro per la comparsa Llevantins. Al damunt de l’escenari els acompanyaran Antonio Soriano Vidal, ambaixador cristià i Javier Such Borrás, ambaixador moro.

L’encarregat de pregonar les festes 2009 és Vicente Egea Garcia, de la filà Bohemios, de la qual va ser president durant deu anys, i també n’ha estat capità. L’any 2004 ja va tindre l’honor de ser el Publicador de les festes del seu poble, de les que es considera un amant.

Al voltant de les 22:30h de demà divendres està previst que comence el passacarrer de la Comitiva Oficial des de la plaça de la Vila fins al recinte del parc Beat Ferreres. Una volta allí començarà l’acte de la Proclamació pròpiament dit. Al llarg de la revetlla sonaran l’Himne de la Festa i l’Himne de la Comunitat Valenciana, enguany interpretats per la Banda de Música la Nova.