L’Olleria rep l’homenatge del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana

homenatge-011

El Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, dependent de la Conselleria de Sanitat, va homenatjar ahir per la vesprada a “63 herois, que han ajudat a salvar moltes vides, doncs amb les seues aportacions col·laboren en proveir als hospitals”, comenta Iluminada Ample, responsable del Departament d’Hemodonacions del CT.

Esta seixantena de veïns i veïnes de l’Olleria, que tenen al seu historial personal més de 30 donacions de sang, van rebre ahir al saló de plens una medalla commemorativa del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, així com l’agraïment de la corporació olleriana. “Gestos voluntaris com el vostre, són els que asseguren el bon funcionament d’una societat. Moltes gràcies perquè heu convertit a l’Olleria en un poble exemplar a nivell autonòmic, en el camp de la solidaritat”, assegurà l’alcalde de la localitat, Julià Engo. A l’acte també estigué present la regidora de Benestar Social, Julia Boluda, qui assegurà que quan va rebre la notícia del reconeixement, es va alegrar moltíssim per tota la gent que de manera anònima i altruista col·labora.

homenatge-004
De fet, segons les dades del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, l’Olleria està molt per damunt de l’índex de donacions recomanat per l’OMS, que marca en 40×1000, i a la nostra localitat està en 55×1000 (55 persones de cada 1000). De fet cada volta que una unitat mòbil visita la ciutat hi ha una mitjana de 100 donacions. Una xifra molt significativa si es té en compte que per a mantindre les reserves autonòmiques calen 800 borses diàries.

Durant l’acte també es va fer una menció especial al personal del Centre de Salut de l’Olleria, al del Centre Social (on es realitzen les extraccions) i a l’equip de voluntàries que difonen entre la població les dades de les donacions. Un grup de col·laboradores encapçalat per Maria Cerdà, qui va rebre una menció especial.