L’Olleria reforça la vigilància per a evitar els excrements i orins de gossos

La iniciativa se suma a la campanya d’informació iniciada en el mes de desembre

L’Ajuntament de L’Olleria, a través de la regidoria de Servicis i Seguretat Ciutadana, ha iniciat una campanya de conscienciació en el municipi per a evitar els excrements i orins de gos en els parcs i vies públiques. El regidor de l’àrea i alcalde, José Vidal ha dit que “esta campanya té com a objectiu conscienciar els propietaris de gossos, que és important arreplegar els excrements i no utilitzar els parcs, carrers i solars per a este menester ja que a banda de donar una trista imatge de brutícia i mals olors s’infringix les ordenances municipals”.

D’altra banda, l’oficial cap de la Policia Local de L’Olleria, José Alfredo Martínez ha comentat que “durant tot el mes de desembre hem dut a terme servicis preventius i informatius als amos de gossos i ara hem donat un pas més i hem destinat un agent exclusivament perquè es garantisca el compliment de l’ordenança de Protecció d’Animals de Companyia».

Cal recordar que a l’article 6 d’aquesta ordenança s’especifica que «El propietari o posseïdor dels gossos haurà d’adoptar les mesures que estime més adequades per a impedir com a mesura higiènica ineludible que embruten les vies i espais públics depositant les seues dejeccions en les voreres, fatxades de les cases, vies públiques, passejos i en general qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. En tot cas hauran d’anar proveïts del material necessari (bossa, caixa, granereta, serradura…) per a l’arreplega i neteja dels excrements, que efectuaran tan ràpid com siga possible, per a tirar després en els llocs adequats».

Martínez ha subratllat que l’ incompliment de l’ordenança suposarà per al responsable una sanció d’entre 30 i 300 euros.