L’Olleria mostra els seus “Oficis il·lustres” en Obrim les Portes de la Vall

Diumenge en la Casa Santonja

Enguany, tal com destacava en la presentació el regidor de Turisme Juan Ricardo Ruano, la temàtica marcada eraPersonatges destacats i il·lustres del Municipi” però l’hem canviat per “Oficis Il·lustres de L’ Olleria” per tal de fer un homenatge a tots els ollerians que amb el seu treball i professionalitat han portat amb orgull el nom de la localitat per tots els llocs del món». Per este motiu, dins del programa Obrim les Portes de la Vall, s’oferirà enguany la demostració en viu dels principals oficis artesanals de l’Olleria. Es desplaçarà un forn perquè el vidrier artesà puga fer una demostració de com bufant es dóna vida al vidre, també hi haurà un fuster mostrant l’art de la torneria, una embogadora de cadires, un cisteller, un decorador de vidre i un pirotècnic.

En definitiva una oportunitat única de veure com es treballa l’artesania en un entorn únic com és el que oferix la Casa Santonja. A més, els assistents podran disfrutar de dos mostres addicionals. D’una banda, de l’exposició de fotografies antigues sobre treballs artesans de veïns del municipi procedents de l’arxiu municipal fotogràfic “Imatges per al Futur” i per altra de la projecció del vídeo de l’últim congrés de “Foc antic de l’Olleria”.

La cita serà a les 10:30 hores front el nou Ajuntament a més a més, com en totes les visites que s’integren dins d’este programa turístic, els participants han de pagar dos euros (excepte si tenen la targeta turística d’Obrim les Portes de la Vall.)

Finalment, el regidor ha invitat “a tots ollerians, resta de veïns de la nostra comarca i altres pròximes, a disfrutar d’esta visita turística que finalitzarà amb un refrigeri per a tots els participants”.