L’Olleria ja està present a la web ‘Bústia Ciutadana’

Julià Engo, regidor Participació CiutadanaDes de la passada setmana el municipi de l’Olleria ja està plenament actiu a la plataforma “Bústia Ciutadana” de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania. Una web creada amb la finalitat que els ciutadans puguen col·laborar en la vida política del municipi fent consultes, peticions o propostes, que via mail apleguen directament a l’Ajuntament.

La web de la Bústia Ciutadana (www.buzonciudadano.es) permet als veïns dos nivells d’involucració. Els que desitgen realitzar consultes o peticions, prèviament han de completar un formulari. Una vegada enviat el qüestionari, el ciutadà o ciutadana rebrà un correu electrònic per a activar el seu compte. Una vegada activat, automàticament estarà habilitat per a intervindre.

Els ciutadans que hagen preferit no donar-se d’alta com a usuaris, simplement poden participar com a observadors de les propostes presentades pels usuaris registrats, sense dret a participar o debatre-les.

Julià Engo, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que l’Ajuntament de l’Olleria s’ha sumat a esta iniciativa promoguda per la Generalitat, en tant que “és una camí més per a fomentar la participació ciutadana, i el coneixement per part dels gestor municipals de les necessitats diàries dels veïns”.

La plana web de la Bústia Ciutadana arreplega un codi ètic que han de seguir tots els usuaris. Amb la incorporació de l’Olleria, ja són 27 municipis de la província de València i dues mancomunitats del mateix àmbit geogràfic, les que estan d’alta en esta web.

La web de la Bústia Ciutadana està promoguda per la Conselleria de de Solidaritat i Ciutadania, ens autonòmic que ha subvencionant algunes de les iniciatives de l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de l’Olleria, com el Premi al Mèrit Social o la campanya de comunicació dels Consells Temàtics de Participació Ciutadana.