L’Olleria: Es millora la visibilitat de l’Amfiteatre del Goya

La regidoria de Cultura ha impulsat unes obres de remodelació de l’edifici del teatre-cine Goya que permetran augmentar la visibilitat dels seients de l’amfiteatre.

Actualment les 134 butaques ubicades a la part superior del recinte manquen d’una bona visió, tant de l’escenari com de la pantalla on es projecta el cinema. El projecte, que s’iniciarà encara este mes de setembre, actuarà sobre la pendent de les butaques, de manera que amb la nova disposició tindran una millor panoràmica sobre l’espai escènic. També es renovarà la barana frontal de l’amfiteatre, per tal d’eliminar obstacles visuals, i a la plataforma més baixa d’esta zona de butaques es crearan dos corredors laterals, per a facilitar l’accés i eixida d’esta zona.

A més de millorar la visibilitat de l’amfiteatre, les obres que van a escometre’s a l’edifici del teatre-cine Goya també contemplen l’adequació de la segona planta de l’immoble com a arxiu municipal, funció a la que actualment ja està destinada la primera planta. La intervenció pretén reforçar l’estructura d’este nivell de l’edifici i millorar el seu aïllament, amb l’objectiu d’optimitzar la conservació de la documentació que allí s’emmagatzemarà.

Segons ha comentat la regidora de Cultura, Àgueda Micó, per a realitzar esta obra l’Ajuntament de l’Olleria ha aconseguit una subvenció de la Diputació de València. Esta institució sufragarà el 65% del cost de la remodelació de l’edifici municipal a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis 2009. El pressupost de l’obra ronda els 63.860 i l’execució dels treballs han estat adjudicats a una empresa local.

Mentre duren les obres, la programació cultural de la ciutat es trasllada íntegrament al teatre Cervantes. A este espai cultural municipal del carrer Cendra es projectaran les sessions de cinema familiar i es realitzaran les representacions teatrals, com és el cas del teatre infantil «Macianet del Canyot» del diumenge 27 a les 19h.