L’Olleria despedix les seues festes Patronals i de Moros i Cristians

L’Olleria finalitzava les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians amb un espectacular castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia local Nadal-Martí, castell que va reunir a centenars d’ollerians i que va estar presidit per l’alcalde, José Vidal, el regidor de Festes, Juan Ruano i la Reina de Festes de 2012, Andrea Mollá.

Anteriorment, els carrers del poble van acollir la Processó General en què va participar un gran nombre de veïns que van voler acompanyar la patrona del municipi, la Mare de Déu de Loreto, als patrons, el Santíssim Crist de la Palma i el Santíssim Ecce-Homo i al patró de les Festes de Moros i Cristians, Sant Miquel, una processó en què van participar igualment la Junta Central de Moros i Cristians, la Reina i els festers de 1962, la Reina major i infantil de 1987, la Reina de 2012 i les seues Corts d’Honor així com els festers, el Publicador i la Corporació Municipal.

Eixe mateix dia L’Olleria acollia les Ambaixades, la Mora al matí a càrrec de Joan Francesc Fresneda de la Filà Abassies i la Cristiana a càrrec de Juan Manuel Díaz, Filà Bandolers, a la vesprada. Ambdós van abarrotar la Plaça de la Vila que s’omplia del so dels trabucs i l’olor de pólvora. El regidor de Festes, Juan R. Ruano destacava “la gran interpretació dels ambaixadors que han posat tot el seu sentiment i han aconseguit posar-nos la pell de gallina”.

El triomf dels Cristians va posar fi a les ambaixades amb un gran brindis entre ambaixadors, capitans, ‘favorites’ i el President de la Junta Central de Festes de Moros i Cristians, José Ramón Esteve que junt amb l’alcalde, José Vidal, el regidor de Festes, Juan Ruano i la resta de festers de les 15 filaes, 7 cristianes i 8 mores, van cantar l’himne de la festa en honor a Sant Miquel.

Tant l’alcalde com el regidor de Festes han realitzat un balanç molt positiu d’estes festes en què tal com apuntava José Vidal “ens ha acompanyat un oratge esplèndid excepte el dijous, en el que la pluja va impedir celebrar el concurs de paelles, no obstant la resta d’actes s’han pogut celebrar comptant tots amb un gran nombre de públic” afegint que “el dia de l’Entrada van ser nombrosos els ollerians i visitants que van acudir a L’Olleria per a disfrutar d’este acte que sempre dóna colorit i espectacularitat a la nostra Festa i enguany no ha sigut una excepció ja que les dos capitanies ens van oferir un gran espectacle així com la resta de filaes” i tant l’alcalde com el regidor han aprofitat per a “felicitar a totes les filaes i especialment a les filaes Bandolers i Abassies i als seus ambaixadors i capitans, Guillermo Mompó de la filà cristiana Bandolers i José Javier Mollá de la filà mora Abassies, pel seu treball que ha donat com a fruit unes capitanies grandioses”

Per la seua banda la Reina de Festes, Andrea Mollá assegurava haver viscut intensament i de manera especial estes festes de què assegurava “m’emporte moments inoblidables”.

Finalment, l’alcalde destacava la presència de l’arquebisbe de València, D. Carlos Osoro que va presidir la missa del diumenge, dia dedicat a Sant Miquel i el Santíssim Crist de la Palma així com la processó a Sant Miquel el mateix diumenge per la vesprada i l’ofrena de flors a la Patrona de L’Olleria el divendres 31.