L’Olleria: Conviure en la multiculturalitat

portada2

La regidoria de Benestar Social ha impulsat un taller de multiculturalitat en el que han estat integrats veïns i veïnes immigrants i autòctons, per entre tots generar idees de convivència en el municipi. El taller s’han desenvolupat al llarg de maig i ha constat de 3 sessions, dues en les que cada col·lectiu ha treballat per separat, i una tercera en la que els dos grups han posat en comú les seues propostes i punts de vista.

La idea de realitzar esta activitat, que pretén fomentar la convivència a la ciutat, va nàixer del grup de veïns que integren el fòrum de participació ciutadana de l’Agenda 21que des de gener s’ha creat a la ciutat. Des de la regidoria de Benestar Social es va arreplegar la proposta i ha sorgit este taller basat en la pràctica de l’escolta activa, és a dir, d’escoltar les experiències dels altres per millorar el coneixement, l’apropament a altres realitats i persones i la integració personal a l’entorn social. La regidora de Benestar Social i l’alcalde s’han integrat també a les sessions per escoltar de primera mà les aportacions dels participants al taller.

Per a Júlia Boluda, regidora de Benestar Social, este taller és un primer pas per construir diàlegs interculturals i fer comprendre a la ciutadania la complexitat del fet multicultural. La regidora ha explicat que des de la seua àrea es seguirà treballant en la temàtica de la immigració i es continuarà essent receptiu a les propostes que sorgisquen del procés de participació ciutadana que l’Ajuntament de l’Olleria ha impulsat.

interior1