L’Olleria commemora el bicentenari de la Constitució

Hi hauran diversos actes aquest divendres i diumenge

Este 2012 es complixen 200 anys de la instauració de la primera Constitució de la història d’Espanya: la Constitució Espanyola de 2012, coneguda com La Pepa. Per esta raó, l’ajuntament de L’Olleria ha organitzat diversos actes de commemoració els dies centrals de la qual seran el 27 i 29 d’este mes.

Per al divendres 27 de juliol es realitzarà una visita guiada a la Casa Santonja-Palau dels Marau, la sala d’exposicions de la qual acull una mostra cedida per la Biblioteca de València i l’Arxiu del Regne sobre el Regne de València quan la Constitució va ser promulgada.

Esta exposició, anomenada “Los Valencianos y la Constitución de 1812”, està formada per 15 panells que contenen arxius explicatius sobre el context històric i geogràfic durant els anys anteriors i posteriors a la instauració de la Constitució. Els panells estan formats per distints mapes i documents de l’època, amb els que podem observar com va afectar La Pepa a la política valenciana.

El regidor de Cultura, Jesús Engo ha comentat que “els interessats en disfrutar d’esta visita guiada tan rica en informació històrica podran realitzar-la a partir de les onze de la nit un horari diferent que estem segurs afegirà encant a esta visita que constarà d’una explicació sobre l’exposició i la història de la Casa per a després visitar la sala de les al·legories”.

Engo igualment, ha volgut “animar a compartir amb nosaltres esta visita que és totalment gratuïta i que de segur no defraudarà a ningú”. Quant a l’exposició, el regidor de Cultura ha volgut subratllar que “és una exposició molt interessant que hem rebut per part d’una institució com la Biblioteca de València i que està des de principis de mes en la sala d’exposicions de la Casa Santonja” afegint que “les persones que no puguen acudir el pròxim 27 de juliol tindran novament l’oportunitat el 3 i 10 agost encara que en horari de 12:00 a 14:00 hores”.

A més, per al diumenge 29 i tenint com a marc la Casa Santonja, es representarà a les 22:30 hores l’obra Aquel Fernando a càrrec dels alumnes de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant. Esta obra de Jerónimo López Mosso narra les peripècies d’un grup d’actors i actrius jubilats que rejoveneixen al tornar a interpretar una obra sobre La Pepa que van representar en la seua joventut. El mateix que la visita nocturna a la Casa Santonja l’entrada a esta obra serà completament gratuïta.