L’Olleria celebra la publicació de les festes

Aquest acte inicia el compte arrere per a les Festes Patronals i de Moros i Cristians

L’Olleria es prepara per a viure un any més les festes més esperades, les seues Festes Patronals i de Moros i Cristians. Divendres passat va tindre lloc davant de centenars de persones la publicació de les Festes, presentació de Càrrecs i del Llibre de Festes 2012.

L’acte va començar en el balcó de l’antic Ajuntament, on el Publicador de Festes, Rafael Cuquerella Socías es va dirigir a tots els festers amb un discurs ple d’emoció i sentiment mostra de la seua experiència en el món fester ja que va ser fundador de la Filà Valencians en 1972, Ambaixador Cristià en 1992 i Capità Cristià en 2002.

Després d’un llarg aplaudiment l’alcalde José Vidal, el regidor de Festes Juan Ruano, el president de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria, José Ramón Esteve, el Publicador i representants de totes les Filaes, Reines 2011, Reina 2012, Cort d’Honor, festers majors i infantils, es van dirigir en cercavila cap al Teatre Cine Goya que ple de gom a gom acollia la presentació de Càrrecs i del Llibre.

L’acte s’iniciava amb l’entrega al Publicador del quadre de nomenament com a Publicador de les Festes de 2012, a continuació el president de la Junta Central va indicar que en este acte per primera vegada es presentarien els càrrecs (capitans i ambaixadors) “ja que fins a la data no s’havien presentat” sent Guillermo Mompó García el Capità Cristià per la Filà Bandolers i Juan Manuel Díaz Pérez Ambaixador. Pel ban moro, el Capità de la Filà Abassies, José Javier Mollá García i Ambaixador Joan Francesc Fresneda Pallarés.

Després prendria la paraula el regidor de Festes Juan Ruano qui donava “l’enhorabona als càrrecs en un any tan complicat econòmicament com este encara que estic segur que les disfrutàreu intensament i les recordàreu amb molt afecte sempre”. A més, va destacar la particularitat quant al número de festers, ja que hi ha 38 majors i 4 infantils destacant que “enguany ha desaparegut la figura de la Reina Infantil, no obstant això, enguany és en el que més festers majors ens trobem pel que estic segur que la Reina de 2012 se sentirà amb molt de suport” igualment va destacar “l’esforç que estem realitzant des de l’Ajuntament de L’Olleria per a fer unes festes de qualitat i dignes a pesar del retall que s’està aplicant al pressupost de les mateixes”.

Posteriorment, el coordinador del llibre de Festes, Miguel Angel Martínez, comentava les característiques del mateix destacant que “este any especial ha influït en la confecció del llibre, ja que hem hagut de retallar aspectes o capítols que eren prescindibles, els majors canvis han tingut lloc en l’extensió i en la tirada, ja que la qualitat del contingut s’ha mantes”. Quant a l’extensió del llibre, exposava que “consta de 370 pàgines, 80 menys que l’any passat a més la tirada s’ha reduït de 1300 a 1150 exemplars”.

A continuació es va passar a repartir els exemplars del Llibre començant per l’alcalde i el regidor de Festes, membres de la taula (Publicador, Reines 2011, president Junta Central) després li seguirien els càrrecs, festers infantils, Reina 2012, Cort d’Honor i festers majors, els representants de cada una de les 15 filaes de les que consta la festa olleriana acabant amb la guanyadora del primer premi i guanyador del premi local del Concurs Cartell Anunciador 2012.

Finalment, tancava l’acte l’alcalde qui tenia unes paraules especials de felicitació per als càrrecs d’enguany, “Capitans i Ambaixadors de les filaes Bandolers i Abassies disfrutar de les vostres festes” al que va afegir “estic segur que també ens fareu disfrutar a tot el poble de L’Olleria i a totes les persones que eixos dies ens visiten”.

Igualment donava l’enhorabona “a Juan Ruano per l’esforç que està realitzant en la confecció de les Festes d’enguany que com ha indicat no seran alienes als retalls encara que no per això tindran menys qualitat el mateix que el llibre que és molt digne, continuant amb la línia que hem seguit fins a este moment ja que són moltes les persones que no sols veuen en ell un llibre de Festes sinó una peça de col·leccionista que mostra part de la nostra història i la nostra cultura”.

L’acte va concloure amb la interpretació de l’himne de la Festa i l’himne de la Comunitat Valenciana.