L’Olleria: Campanya per conscienciar als propietaris de gossos

A més s’instal·laran 35 noves papereres a la ciutat

desembre-011La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria ha encetat una campanya per a tractar de conscienciar als propietaris de cans de la ciutat sobre la seua especial responsabilitat a l’hora de mantindre nets el carrers i places. Baix el lema “El teu gos diu molt de tu: Els excrements de la teua mascota, a la paperera o al contenidor” s’han editat tres mil tríptics informatius que es distribuiran per tota la població, en els que s’incideix en la idea que els principals responsables de les accions dels gossos són els seus amos. “Els propietaris o les persones que trauen els animals a passejar són els encarregats de recollir els excrements dels espais públics, de passejar al gos ben lligat amb la corretja i el seu collar, així com d’educar-lo perquè tinga un comportament adequat”, comenta Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient. “La idea és que els propietaris es senquen responsables del seus animals, perquè aixó afavoreix la convivència veïnal”.
Apuntar-se al cens té regal
A través d’esta campanya també s’anima als propietaris dels animals de companyia a apuntar-se al Cens Municipal de Gossos. Un registre que no suposa per als propietaris cap cost ni cap taxa, “es tracta senzillament de tindre registrades les dades dels animals domèstics perquè així des de l’ajuntament podem plantejar una política més correcta de cara als propietaris de mascotes”, afegeix la regidora. Per a inscriure’s al cens cal omplir la butlleta que hi ha al tríptic, i entregar-la al registre d’entrada de l’ajuntament o a qualsevol de les botigues d’animals de la localitat. Els propietaris que s’inscriguen al cens rebran com a regal un arreplegador d’excrements canins, que permet transportar les borses de plàstic necessàries per a recollir les defecacions que els animals deixen a la via pública.

Més papereres
Paral·lelament a la campanya de conscienciació dirigida als propietaris de gossos, la regidoria de Medi Ambient instal·larà a diversos carrers de la ciutat 35 noves papereres. Una xifra notable, si es té en compte que a l’actualitat en hi ha 67 d’implantades. Hui per hui només hi ha papereres als principals carrers de la ciutat, deixant desproveïdes les vies secundàries. Amb la incorporació d’estes 35 papereres es donarà cobertura a una àrea més àmplia d’habitatges i es reforçaran algunes zones que registren una alta afluència de gent.