L’Olleria anuncia la celebració del seu 425 Aniversari com a “Vila Reial”

Els esdeveniments tindran lloc del 9 al 16 de desembre

L’Olleria complirà el pròxim 16 de desembre del 2013 el seu 425 Aniversari com a “Vila Reial” i la segregació total de Xàtiva.

El passat divendres l’alcalde de l’Olleria José Vidal acompanyat per diversos regidors, anunciava aquesta important efemèride per a la que tal com ha explicat l’alcalde “estem ja treballant amb l’objectiu de confeccionar una programació que estiga a l’altura, en esta programació volem que estiguen representats tots els àmbits de L’Olleria, cultural, social, esportiu, econòmic etc” així com “fer partícep a tots els veïns del municipi, associacions, col·lectius i entitats locals”.

L’Olleria acollirà els actes de celebració “al llarg d’una intensa setmana del 9 al 16 de desembre, sent este últim el dia més solemne ja que tal com hem comentat abans, va ser el 16 de desembre de 1588 quan Felip II per Reial Decret, va concedir a L’Olleria el títol de “Vila Reial” segons un document autèntic que es troba en els arxius municipals”.

El primer edil va dir que “el fet en si té una gran importància, ja que a més, el 16 de desembre de 1588 L’Olleria se separa definitivament de la ciutat de Xàtiva, de la qual depenia”.