L’Olleria aconsegueix la declaració de «Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana»

octubre-008

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Olleria ha aconseguit per a la ciutat, la consideració de “Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana”. Un títol que atorga la conselleria de Turisme, i que permetrà a la localitat poder accedir a diverses línies d’ajudes autonòmiques per a fomentar el sector turístic de la localitat, i alhora contribuir a diversificar l’economia de la població.

Dins de la categoria de “Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana”, la conselleria de Turisme estableix diferents tipologies, i a l’Olleria se li ha concedit la de “Destí d’Atracció Turística”. Esta reconeix que es tracta d’una localitat que pels seus atractius naturals, monumentals, socioculturals, o per alguna fira-mercat específic, rep en un determinat moment de l’any un nombre significatiu de visitants, sense que necessàriament pernocten a la localitat.

La Conselleria de Turisme ha notificat recentment a l’ajuntament la resolució de la concessió de la declaració de “Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana”, el que segons estableix el mateix expedient, permet obrir vies de cooperació i coordinació amb l’Agencia Valenciana de Turisme, ens que contribuirà a comunicar la imatge turística de l’Olleria i li donarà suport en la definició i implantació de les seues estratègies turístiques.

Per a Àgueda Micó, regidora de Turisme, la concessió d’este títol oficial és un esgló més en el camí que ha emprés l’actual corporació per a dotar a l’Olleria de l’estructura logística necessària per a potenciar la ciutat com a un destí turístic d’interior. En este sentit, en el darrer any s’ha elaborat material divulgatiu en diversos idiomes, s’han senyalitzat els elements patrimonials, s’han creat rutes senderistes, s’ha intensificat la difusió de les festes locals més singulars, i s’està treballant en la recuperació del patrimoni.