L’Olleria: 281 instantànies es presenten al Primer Concurs Nacional de Fotografía

Un total 88 participants, amb 281 fotografies, s’han presentat a la primera edició del Concurs Nacional de Fotografia l’Olleria que ha organitzat l’Associació Fotogràfica de l’Olleria (AFLO) amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’ajuntament de la ciutat. La setmana passada es va tancar el termini per a concursar, i demà es reunirà a deliberar el jurat tècnic, si bé fins el dia 6 de juny no es donaran a conèixer els tres guanyadors de les dues categories convocades: tema lliure i tema l’Olleria.

La xifra de participants i del total de les fotos presentades ha superat totes les previsions dels organitzadors, segons han des d’AFlO. Del total de 281 imatges, 44 participen en la categoria de fotografies que retraten la ciutat, i les 237 restants són de tema lliure. Unes xifres de participació molt elevades, que també han estat rebudes amb optimisme per la regidora de Cultura, Àgueda Micó.

Arturo Such, membre d’AFLO i promotor del concurs, ha explicat que tot i que els participants són provinents principalment de les províncies de València i Alacant, s’han rebut treballs de tot l’estat. Com a curiositat ha ressenyat que de les 20 persones que han presentat fotografies en la categoria de l’Olleria (44 imatges), bona part d’elles són de fora de la localitat, el que significa que la gent d’altres localitats i comarques s’ha desplaçat fins a la ciutat del vidre per a copsar la seua arquitectura i la seua gent.

Cal recordar que segons les bases del I Concurs Nacional de Fotografia de l’Olleria, cada concursant podia participar amb un màxim de 3 fotografies per categoria. Els premis que s’atorgaran són, en tema lliure: un primer premi de 600 euros, un segon de 300€ i un tercer de 200€. I en la categoria de Tema l’Olleria s’entregrà un únic premi de 300 euros.

Es posible que tu navegador no permita visualizar esta imagen.

Les obres premiades i altres seleccionades per la seua qualitat s’exposaran a la sala Goya. Una mostra que s’inaugurarà coincidint amb el dia que es done a conèixer el veredicte del jurat.