Lluisa Gallego deixa la primera línia política després de 12 anys de trajectòria

L’actual portaveu socialista a Benigànim i candidata a l’alcaldia en 2011 confirma que no repetirà per motius personals i professionals

Lluïsa Gallego, actual portaveu socialista a Benigànim i candidata a l’alcaldia en les eleccions del 2011 anuncia que no repetirà com a tal, deixant la primera línia política després de 12 anys de trajectòria. Gallego ha explicat que aquesta decisió ja havia estat presa i comunicada amb antelació per tal de facilitar la preparació d’un altre candidat o candidata.

Els motius que l’han duta a prendre aquesta decisió són personals i professionals: “ Compaginar feina, família i política municipal no ha estat fàcil, has de treure temps d’on no hi ha, cosa que obliga a aparcar projectes i restar temps a la família”. Ara, avança, es dedicarà plenament a l’educació i la cultura, “àmbits en els quals sempre he confiat com a motors d’un canvi a millor”, i als quals ha estat sempre vinculada com a professora, sindicalista al STEPV, membre de l’IEVA i de l’Associació Cultural El Ganxo, de la qual va ser presidenta.

Gallego tanca així un període que va encetar formant part del govern socialista entre el 1999 i el 2003, “una etapa on el poble canviava totalment, que va ser la transició que es necessitava, entrant Benigànim al segle XXI amb un govern dirigit per l’alcalde socialista José Ramón Vayà on per damunt de tot van estar les persones, uns regidors i regidores que vam formar part d’un canvi polític sense precedents al poble”, afirma contundent.

A l’última legislatura no va accedir a l’alcaldia per uns pocs vots, quedant com a cap de l’oposició, en una etapa que contraposa al període socialista: “Els socialistes en el 1999 van dur a Benigànim el canvi, una nova forma de treballar de fer política, amb el PP novament ha tornat l’amiguisme i el personalisme, no han sabut estar a l’altura dels canvis polítics que requereix el segle XXI com la transparència i la participació ciutadana. El govern dirigit per Juan Puchades ha estat més pendent en criticar l’anterior govern socialista i culpar-lo de tots el mals, quan una persona governa ha de mirar endavant. El govern del PP es felicita d’haver inaugurat alguns edificis però no han sabut gestionar bé ni de forma transparent, han abandonat instal·lacions que ja estaven fetes, i s’ha deixat de banda la necessària ampliació del centre escolar o la recuperació de serveis tancats”, apuntava, és més, considera “que al poble de Benigànim li ha costat car el govern del PP, s’han pujat tots els impostos i taxes en temps de crisi econòmica”.

Gallego contraposa també la manera de treballar de socialistes i populars: “ells són personalistes, però nosaltres sempre hem plantejat la nostra tasca com a grup”, tot destacant la feina compartida amb la resta de regidors i altres companys que sempre han estat al seu costat. Lluisa Gallego feia una crida als beniganins i beniganines “a canviar en maig el signe polític de l’ajuntament”, i sumar-se al projecte que serà presentat aquest divendres al saló d’actes de la Casa de la Cultura, “un projecte compromès amb el poble i coneixedor de la realitat, un projecte sòlid, el socialista, que transcendeix els personalismes i aposta pel treball seriós, conjunt, i integrador amb tota la societat”, concloïa.