Llorens:»La Generalitat Valenciana deu més de 4 milions del Pla Camps a Xàtiva»

Llorens (PSPV): “La falta de consignació pressupostària ha fet que les obres es dilaten i després de quasi 5 anys, la major part d’elles estan inacabades»

El regidor socialista Rafael Llorens ha advertit que de les onze obres previstes a Xàtiva dins del Pla Camps (o Pla Confiança) “només hi ha 4 rebudes , que representen escassament l’11% del pressupost del Pla”. Les set restants, estan en execució i no s’han rebut, “previsiblement perquè no s’han abonat les certificacions d’obra corresponents”.

El també portaveu del PSPV en la comissió de Foment explica que “a l’Ajuntament no consta l’abonament de cap d’aquestes obres, que si bé van a càrrec dels pressupostos de la Generalitat, el consistori, en qualitat de licitador, hauria de tenir eixa informació”. D’aquesta manera Llorens afirma que només hi ha constància que s’està abonant regularment les obres de l’alberg juvenil El Cigroner que depenen de l’IVAJ.

El Pla Confiança, aprovat al febrer de 2009, va nàixer a imitació del Pla E de reactivació econòmica del govern socialista, segons Llorens: “i ha resultat un fiasco que ha vingut a agreujar la crisi en el sector de la construcció, ja que la Generalitat Valenciana ha incomplit tots els seus compromisos i, després d’anunciar 6 milions d’inversió a Xàtiva, escassament ha arribat el 30% dels diners promesos”.