Lina Insa lleva el requisit “por derecho de conquista”

picture-25

Des de la Junta del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem mostrar el nostre malestar davant la decisió del PP d’Ontinyent de llevar el requisit lingüístic, que fins ara obligava a qualsevol que volgués ser funcionari de l’Ajuntament d’Ontinyent a tindre un títol avalat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, amb el qual es demostrava els coneixements sobre la nostra llengua dels treballadors del nostre consistori.

Ja sabem per on va el govern popular, ja que cal recordar una altra de les “seues”, davant la celebració del plenari commemoratiu del 9 d’octubre, com que la senyora alcaldessa no podia acudir el mateix dia, aquest acte es va haver d’avançar uns dies, desvirtuant així aquesta celebració d’una data tant significativa.

Creiem que aquestes accions responen a exigències del PP de València o potser fins i tot de Madrid, perquè aquesta decisió s’ha pres sense tindre en compte la realitat ontinyentina, ja que la nostra ciutat compta al voltant d’un 80% de valencianoparlants i podríem dir que gairebé un 100% de la població l’entén.

Si Lina Insa afirma que la vàlua o professionalitat de les persones està per damunt del coneixement de la nostra llengua, nosaltres entenem que una persona coneixedora del valencià està més preparada i el fet de llevar el requisit per part del PP faria baixar el llistó del funcionariat ontinyentí.

De les declaracions fetes per l’alcaldessa d’Ontinyent també es desprèn que ella considera que els funcionaris que coneixen la llengua d’Ausiàs March no són capaços d’atendre en castellà, cosa totalment incerta; ja que això és el que sol succeir amb els castellanoparlants desconeixedors dels valencià. Amb aquesta mesura de llevar el requisit lingüístic i considerar-lo com a punts extra, s’aconseguirà que entren a formar part del funcionariat ontinyentí, persones incapaces d’atendre als ciutadans amb la nostra llengua materna, és a dir funcionaris menys preparats.

Considerem que el requisit no ha sigut mai un motiu de discriminació. S’estranyarien vostès si a Salamanca li exigiren el coneixement del castellà? Un funcionari de Toledo ha de saber castellà, per tant considerem que un funcionari a Ontinyent ha de conéixer el valencià i el castellà. A més sabem que tindre funcionaris bilingues és molt més enriquidor que tindre’n de monolingües.

Hem de dir també que el PSOE, actualment a l’oposició, tampoc ha fet cap mostra de disconformitat. Si bé és cert que el PP va incloure aquest punt com un annex al punt dels pressupostos a l’últim plenari, el PSOE que finalment es va abstindre, tampoc va exigir la votació per separat d’estos punts, donat a entendre així el poc interès que té pel tema.

Senyora Lina: és este el primer pas per a que a la nostra administració local es torne a escoltar allò tant lamentablement famós de “hábleme en cristiano” ?

O potser aquestes mesures responen a altres motivacions; hi ha algú que col·locar a l’ajuntament i no se sap com?

Des de la transició tots sabem quina és la política davant de la llengua de Jaume I, una política que no beneficia la nostra llengua, una llengua que ha patit tot tipus de prohibicions i que actualment es troba en una situació desigual, és a dir, la nostra és una llengua minoritzada. I el que encara ens sorprèn més és que des del govern popular, a més a més, es vanaglorien dient que ells defensen el valencià.

Llistat de titulars alternatius per a aquest article:

– Lina i el requisit perdut
– “Bienvenidas las primas de Madrid”
– “Del requesito me río”
– Amb Lina tornem als temps de Franco
– Bon dia, voldria… “¿lo cualo?”
– “Dime que lengua hablas y te diré en que Ayuntamiento trabajarás”
– “Dos lenguas y un destino”
– …