L’escriptor xativí Xavier Aliaga guanya el Premi Joanot Martorell

En el marc dels Premis Literaris de Gandia, el passat divendres es va celebrar al Palau Ducal de Gandia l’acte de lliurament del Premi de Narrativa Joanot Martorell, que ha estat per a l’escriptor i periodista Xavier Aliaga, amb la novel·la ‘Vides desafinades‘; i el Premi Ausiàs March de Poesia, que ha guanyat Laia Noguera amb ‘Caure‘. Publicarà les obres Edicions 62. L’editora Pilar Beltran destacava que es tracta d’autors joves, que han escrit obres de qualitat, modernes i que aporten sensibilitats actuals.

Es van presentar 28 originals al Joanot Martorell i 54 a l’Ausiàs March. Pilar Beltran valorava de manera molt gratificant la col·laboració d’Edicions 62 amb l’Ajuntament de Gandia per publicar aquests premis, que l’any vinent celebraran la cinquantena edició. Es van crear per primera vegada el 1959 i ja llavors l’editor Josep Maria Castellet hi va fer de jurat i encara n’ha estat enguany. ‘És un premi històric i emblemàtic que a nosaltres ens permet sovint descobrir autors que són coneguts i llegits al País Valencià, però que a Catalunya encara no es coneixen prou. És el cas del Xavier Aliaga’, explicava Beltran.

Aliaga ha escrit una novel·la contemporània, amb el teló de fons de la crisi econòmica: dues noies a la trentena intenten salvar del naufragi el seu modest segell discogràfic amb el llançament d’un nou grup. Segons Pilar Beltran, ‘és una novel·la que pot connectar bé amb la sensibilitat actual, i que lectors entre els vint-i-cinc i els quaranta-cinc anys s’hi podran sentir identificats, sobretot lectors de València i de Barcelona. És una novel·la urbana que se situa a València amb un protagonista barceloní.’

Xavier Aliaga va néixer a Madrid el 1970, però des de la seva infantesa ha viscut a Xàtiva. Actualment es dedica al periodisme cultural i també ha estat guionista de televisió. Té dues novel·les publicades: ‘Si no ho dic rebente‘ (Moll, 2005, Premi Vila Lloseta) i ‘Els neons de Sodoma‘ (Tres i Quatre, 2008, Premi Andròmina de narrativa).

El jurat del Premi Joanot Martorell l’han format Ignasi Mora, Pilar Beltran, Miquel de Palol, Adolf Beltran i Josep Maria Castellet.

Text: Vilaweb.cat

Un comentario sobre “L’escriptor xativí Xavier Aliaga guanya el Premi Joanot Martorell”

Los comentarios están cerrados.