L’Escola de Danses de Xàtiva ofereix un espectacle benèfic

L’esdeveniment tindrà lloc aquest divendres a Benigànim

L’Escola de Danses de Xàtiva ja està preparada per a l’espectacle benèfic que se celebrarà aquest divendres a l’Auditori Paco Salvador de Benigànim. Es tracta d’un espectacle en el qual es fa un recorregut diferenciant les danses que ballaven els més nobles d’aquells que ballaven al camp, la gent més humil. També es recordaran els balls que van dur els immigrants andalusos i que per la seua música i estil són molt característics del sud.

En aquest espectacle anomenat “De palaus i heretats” participaran al voltant de 40 balladors, balladores i músics i compta amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Benigànim. L’espectacle servirà per a recaptar fons per al Centre d’Acollida Sant Francesc d’Assís ubicat a Palma de Gandia, al capdavant del qual està el franciscà xativí Pepe Ruiz Samit. El franciscà va començar treballant pels més necessitats a Xàtiva i posteriorment a Benigànim.

A poc a poc i gràcies a la caritat i a donacions particulars, ha anat posant en funcionament, junt amb tres companys franciscans, aquest centre a la Safor on acull a persones sense recursos, malaltes i fins i tot sense família que puga fer-se càrrec d’ells. Les entrades, al preu de 5 euros, estan encara a la venda aquesta setmana a l’Espai Jove de l’Ajuntament de Benigànim i es poden realitzar reserves també als telèfons 962 215 999 o al 650 442 744 de l’Escola de Danses. A més a més s’oferiran entrades de Fila 0, al mateix preu, per a persones que vullguen col·laborar i no puguen acudir a l’actuació.

En l’espectacle, l’Escola de Danses de Xàtiva mostrarà algunes de les peces tradicionals més autòctones amb una acurada i innovadora posada en escena, exhibint com sempre, una indumentària fidel a l’època i al tipus de ball. Els components d’aquesta associació que ja fa 36 anys que està en marxa, han treballat per a aquest espectacle amb la il·lusió i esperança que acudisca el màxim nombre d’espectadors possible. L’Objectiu, ajudar a la fraternitat franciscana d’aquest centre d’acollida a què continuen eixa tasca tan necessària. L’Escola ha agraït a l’Ajuntament de Benigànim la seva implicació i bona predisposició per a acollir aquest esdeveniment en un espai cultural com és l’Auditori Paco Salvador.