L’Escarot mostra el seu suport davant la reforma de les pensions a França

El passat divendres 22 d’octubre el Senat francés aprovà la polèmica reforma de les pensions, presentada i impulsada pel govern de Sarkozy. L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, dona el seu suport a ‘les accions realitzades pels agents socials a França, les quals considerem que s’alcen contra un poder econòmic injust, precari i explotador‘. A més afegeixen: ‘El govern francès no ha dubtat en anomenar “salvatges” a aquells que estan realitzant accions necessàries al carrer per provocar un canvi de la situació social en què es troba la societat‘.

Per part d’esta associació, destaquen ‘el paper de les i els joves, (especialment dels i les estudiants) que ha tingut lloc en aquestes jornades de lluita‘. I defensen la ‘implicació juvenil en les lluites socials‘. A més, l’Escarot pensa que ‘l’aprovació de la Reforma de les Pensions és una mostra més de la deriva antidemocràtica i dictatorial que estan adoptant els diferents estats de la Unió Europea. La massiva i ampla oposició a la reforma no ha estat suficient per a l’Estat francès, que únicament ha fet cas de les exigències del Capital’.

Per una altra banda, esta associació de La Costera afirma que ‘els estats (entre ells l’Estat espanyol) presenten les reformes polítiques com necessàries i imprescindibles. Eixes reformes no responen a res més que a l’opció política neoliberal i a les exigències del gran Capital. Únicament són imprescindibles i necessàries per a la minoria dominant: són totalment perjudicials per a la majoria treballadora. Les reformes són reaccionàries; entenem que cal un canvi profund, però no en la direcció de les reformes capitalistes’.

Per últim, conclou: ‘Al nostre país, després de la Vaga General del passat 29-s cal continuar la lluita contra la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials. Allò necessari i imprescindible per als i les treballadores, aturats/es, jubilats/des, precaris/es, estudiants… és organitzar-se, mobilitzar-se i formular alternatives globals que responguen als nostres interessos‘.