Les Xerrades a la fresca de Bocairent presenten una temàtica variada

El cicle de conferències recorrerà la història del muntanyisme, la fotografia, les influències de la vivenda en la salut i la discapacitat

La placeta de Sant Vicent, en ple cor del barri medieval de Bocairent, viurà aquesta setmana una nova edició del cicle de conferències “Xerrades a la fresca” organitzat per la Regidoria de Cultura. La cita serà cada dia des de dimarts 13 fins divendres 16 d’agost a les 20.00 h i es completarà, per a qui ho desitge, amb un sopar al mateix indret per sis euros.

La ponència inaugural estarà a càrrec d’Hèctor Verdú, expresident de l’actual Federació d’esports de muntanya i escalada de la Comunitat Valenciana, qui repassarà “Història de cinquanta anys de muntanyisme (1963-2013)” en homenatge al mig segle d’existència del Centre excursionista de la localitat. A l’endemà, Vicent Julià prendrà el relleu amb una anàlisi de “La fotografia a Bocairent”, al·locució prevista per a l’edició del 2012 i que, per qüestions personals, va quedar ajornada per a enguany.

Dijous serà el torn de l’arquitecte tècnic i escriptor, Vicent J. Sanz, qui exposarà “Les influències de la vivenda en la salut” amb el lema inicial de “no tingues por a viure millor”. Finalment, Simón Costa, Enrique Llin i Noelia Martínez, vinculats a l’Organització nacional de cecs d’Espanya (ONCE), s’endinsaran en la temàtica social amb “Dona i discapacitat”.

Precisament, la varietat d’assumptes tractats “és un dels valors que tenen les Xerrades a la fresca i que les particularitzen dins de la programació anual”, segons Paqui Cabanes, regidora de Cultura. A més, Cabanes recorda que la finalitat d’aquest cicle “és l’exposició amena i el diàleg assossegat posterior” i espera repetir la nombrosa afluència aconseguida els darrers anys.