Les persones sordes de l’Olleria tindran un intèrpret a la seua disposició

conveni-012
Explicar-li al metge els símptomes d’una malaltia, fer una gestió al jutjat o resoldre un tràmit en qualsevol administració pot resultar una barrera insalvable per a una persona sorda, que l’única manera que té per a comunicar-se és a través de la llengua de signes. A partir d’ara, totes estes qüestions rutinàries ja no seran un obstacle per a les 11 persones amb discapacitat auditiva que hi ha a l’Olleria, ja que l’ajuntament de la ciutat i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana han signat un conveni.

L’acord implica que tots els dijous pel matí una mediadora social estarà al Centre Social de l’Olleria per a donar suport a les persones sordes en les seues necessitats. A més, a esta professional competent en el llenguatge de signes, se li ha entregat un mòbil perquè a través d’sms puga estar en contacte diari amb les persones sordes de la localitat.

“Fa uns mesos ens vam posar en contacte amb les persones sordes per a mantindre una entrevista amb elles, i així arreplegar les seues suggerència. En eixe moment ens vam adonar de les grans dificultats quotidianes que pateixen per a comunicar-se, i vam prendre consciència que havíem d’emprendre alguna mesura per a solucionar-ho”, comenta Julia Boluda, regidora de Benestar Social. En este mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde de la localitat, Julià Engo, qui també ha estat present a l’acte de la signatura del conveni. “Des de fa un any estem efectuant diferent actuacions per a millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitats, tant sensorials com físiques. Partim de la idea que tots som ciutadans, que tots paguem els nostres impostos i que per tant, tots tenim els mateixos drets. Per això estem treballant perquè qualsevol veí, almenys tinga garantit poder viure amb la màxima normalitat la seua vida quotidiana”.

Amparo Minguet, presidenta de FESORD, ha agraït “de tot cor” l’esforç que ha fet l’Ajuntament de l’Olleria, i la seua sensibilitat, perquè a través d’este conveni “permet la integració real d’unes persones que tenen una discapacitat que no es veu, però que està”, comenta. “Tant de bo cada volta més ajuntaments tinguen esta sensibilitat, perquè només així es podran fer realitat paraules com igualtat o integració”.