Les obres de la segona fase d’urbanització de l’Avinguda del Tèxtil finalitzaran un mes abans del termini previst

L’actuació, que estarà a punt a principis de novembre, millorarà l’accés a la ciutat i la seguretat vial

Les obres de la segona fase d’urbanització de l’Avinguda del Tèxtil d’Ontinyent estaran a punt a finals del present mes d’octubre o principis de novembre, el que suposa avançar en un mes la data prevista inicialment. Així ho confirmava aquest matí l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant una visita que realitzava a les obres a la que destacava que el projecte de remodelació d’aquesta via, iniciat fa dues legislatures pel govern que encapçalava el socialista Manuel Reguart, “no sols dignificarà l’entrada a la ciutat sinó que millorarà significativament el trànsit i la seguretat vial a la zona”.

Jorge Rodríguez acudia acompanyat de la Coordinadora de l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals, Rebeca Torró, així com del cap de servei de l’oficina tècnica municipal, tècnics de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de l’empresa Torrescàmara, que està duent a terme l’actuació.

La regidora Rebeca Torró destacava que “estem contents perquè el termini inicial de l’obra era de 8 mesos, i s’acabarà un mes abans” i explicava que l’obra suposarà a més a més “una millora substancial” no sols per al trànsit rodat, sinò també per al trànsit peatonal i de ciclistes, i també de la xarxa d’aigües pluvials, sobre la que s’ha aprofitat per actuar. 

Estes obres incloses dins del Pla d’Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana, han suposat una inversió superior al milió d’euros, i han donat continuïtat als treballs executats a la primera fase, actuant-se ara en el tram comprès entre el carrer de la Trama i el del Tint. En aproximadament 500 metres de via s’han remodelat la part central de l’avinguda, creant dos carrils per cada sentit de circulació separats per una tanca central. Al costat dels carrils exteriors es construeix també una tanca que separarà la calçada d’un carril de 2 metres d’amplada destinat a l’ús compartit de vianants i ciclistes. A més, el projecte inclou la instal·lació d’enllumenat públic format per columnes de 10 metres d’alçada.

L’objectiu no pot ser altre que continuar l’actuació al futur amb la tercera fase prevista, perquè el que volem és que estes millores arriben fins al casc urbà”, afegia l’alcalde, “tot i que per a això serà imprescindible aconseguir més subvencions de la Generalitat Valenciana, i el que és més important, que ens les paguen”, concloïa Jorge Rodríguez.