Les obres a la plaça Ovidi Montllor permetran combinar l’aparcament amb activitats d’esplai

L’actuació preveu instal·lar un col·lector d’aigües i delimitar 40 estacionaments en bateria

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat esta setmana les obres d’acondicionament del que serà el futur parc de la Plaça Ovidi Montllor, un espai descampat on els veïns de la zona porten anys reclamant una intervenció. La regidora de Territori, Rebeca Torró visitava aquest matí les obres, explicant que l’espai, inclòs al PAI de la unitat Almaig 1b, és de propietat privada i ha de ser convertit en parc pels futurs urbanitzadors, però que tot i això “haviem d’intervindre per seguretat, higiene i comoditat dels veïns”, assenyalava.

D’aquesta manera, les gestions realitzades per l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, amb el President de la Diputació, Alfonso Rus, van possibilitar la signatura d’un conveni singular per tal de realitzar obres a la ciutat per valor de 150.000 euros, dels quals s’ha destinat 100.000 a la consolidació del talús de l’EPA Sant Carles, i els 50.000 restants a l’actuació a la Plaça Ovidi Montllor.

L’actuació que s’ha iniciat ara, de caràcter provisional fins que es desenvolupe el PAI, contempla la demolició d’un vial interior existent i la realització d’un de nou que connecte els carrers Serreta i Enric Valor, prèviament a la pavimentació del qual s’instal·larà un nou col·lector d’aigües pluvials amb 6 sumiders. Paral·lelament a aquest vial es crearan dues bandes d’estacionament en bateria per a aproximadament 40 vehicles, quedant l’espai restant lliure amb una plantació d’arbrat. A més a més, es realitzarà una nova vorera de 5 metres d’amplària front la façana de la plaça front a Enric Valor, donant continuïtat a la ja existent, rebaixant-la en passos de minusvàlids.

Rebeca Torró incidia en que les obres, que tenen una durada prevista de al voltant de 2 mesos, “hauran de ser completades per l’agent urbanitzador d’estos terrenys, que haurà d’ajustar la seua acció al que hi ha previst al Pla General d’Ordenació Urbana”. En aquest sentit cal destacar que tot l’espai que ara s’utilitzarà per a posar arbrat, banquets i habilitar una zona d’esplai serà el que en un futur es destine a parc, mentre que a la zona que ara s’acondicionarà per a estacionament de vehicles no serà destinada a parc, sinó a carrer.

Torró afegia que “tot i que l’aspecte que va a tenir ara la zona no va a ser el definitiu que ha de tenir, estes obres suposen una indiscutible millora de les condicions d’un espai que quedarà mes net, ordenat i agradable per al veïns i veïnes d’esta zona”, concloïa la regidora.