Les multes de la grua de Xàtiva superen amb més de 100.000€ la recaptació pressupostada

En el ple extraordinari es va aprovar el pressupost per a l’any 2012 en l’ajuntament

Ahir, dimecres 28 de desembre, es va celebrar en l’ajuntament de Xàtiva el ple extraordinari per a aprovar el pressupost de 2012. El ple es va iniciar amb un minut de silenci en record al primer alcalde de la democràcia de la ciutat, Manuel Casesnoves, i per Joaquín Cerdà, pare del portaveu socialista.

Respecte a les al·legacions presentades a les ordenances fiscals es va informar que hi ha hagut dictamen de la comissió estimant l’al·legació presentada per EU i que elimina el criteri de residència en les tarifes esportives i la presentada pel propi alcalde sobre una de les tarifes de la recollida de basura. Les altres al·legacions presentades pels grups de l’oposició es van desestimar. EU, Bloc i PSPV van votar en contra d’aquestes ordenances. Els tres grups han coincidit en assenyalar que no responen a la situació real dels veïns de Xàtiva. El portaveu socialista, Roger Cerdà, va afirmar que les multes de la grua han superat els 74.000€ del pressupost i han aconseguit els 180.000€.

El pressupost de 2012, amb un 2% menys d’ingressos, es situa en quasi els 26 milions d’euros, que inclou els 200.000€ per a PROEXA i 1.200.000€ per al Consell Esportiu Municipal.

Miquel Lorente, portaveu de EUPV, va manifestar que no és el pressupost per a una situació com l’actual, que no hi ha hagut cap opció de col·laboració en la seua elaboració.

La Coalició Bloc-Compromís va lamentar el retard en el lliurament de documentació. Cristina Suñer considera que és el mateix pressupost de l’any passat. Van denunciar que més del 50% de treballadors d’urbanisme no són funcionaris, o el 60% de l’àrea de benestar social, 100% en agricultura, per exemple.

El portaveu socialista Roger Cerdà va afirmar que es recaptarà 570.000€ més de l’IBI que enguany, i que no es contempla res com a ingrés per l’arrendament de la plaça de bous. Els interessos augmenten 150.000€. Cerdà va assenyalar que la Generalitat no ha ingressat els 330.000€ previstos i es paguen en interessos tres vegades més del que cal pagar a l’Estat. Cerdà considera que no es va a invertir gens i que l’endeutament anirà destinat a despesa corrent.

El regidor d’Hisenda Ramón Vila va reconèixer poques modificacions al pressupost de l’any anterior. Va afirmar que es tracta d’un pressupost realista, malgrat una reducció del 2% en els ingressos. Respecte a les despeses es manté la despesa en personal. S’ha produït un ajust en despeses corrents sense baixar la prestació de serveis als ciutadans.

L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, va recordar que l’ajuntament destina més de 700.000€ a despesa social i que la Generalitat suporta el centre d’Alzheimer, el taller ocupacional, la residència de Caixa Ontinyent o el centre d’estimulació precoç, entre altres programes, en total, més de dos milions d’euros. Va afirmar que els ingressos estatals s’han reduït un 34% i que en quatre anys la inversió de la Generalitat a Xàtiva ha sigut de 60 milions d’euros. Rus va explicar que les mesures d’austeritat s’han aplicat amb anterioritat i fruit d’açò no es redueixen complements, es paguen les nòmines al dia, i no s’ha tancat cap servei.

El pressupost per a l’any entrant es va aprovar amb el vot a favor dels regidors PP i el vot en contra de la resta de grups.

Quant a la Junta General de PROEXA, celebrada abans de ple extraordinari, es va tractar el pressupost de l’empresa pública que ascendeix a 200.000€.

Cristina Suñer, portaveu del Bloc, es va oposar a la contractació per aquesta empresa pública dels cinc treballadors de l’oficina de recaptació, que deixa de funcionar el 31 de desembre, durant un any, per no haver-ho fet per mèrits i capacitat i no sent necessari per a aquesta empresa pública. L’alcalde Alfonso Rus va negar amiguisme i considera que la seua contractació és adequada pels treballadors i per millorar el servei.

2 comentarios sobre “Les multes de la grua de Xàtiva superen amb més de 100.000€ la recaptació pressupostada”

  1. Esos 100.000 Euros Sr. Rus, se los tenian que dar a los Comercios. Ya que de alguna manera se los han quitado a ellos. Si sigue asi la grua nos quedamos sin Comercios.
    Un Saludo.
    Jose LUIS.

Los comentarios están cerrados.