Les falles de Xàtiva acaben amb la cremà dels monument

A pesar del fred i la pluja, centenars de ciutadans de Xàtiva i localitats del voltant no es volgueren perdre la nit de Sant Josep, l’acte que posava fi a la festa fallera, la cremà dels monuments.

Les falles infantils començaren a cremar-se a les nou de la nit, i dos hores més tard, a les onze, s’inicià l’espectacle de foc als monuments grans. Les falleres majors de les comissions de Xàtiva visqueren nervioses este esdeveniment, ja que era l’últim acte faller que simbolitzava el tancament d’uns dies replets d’emocions i noves vivències.

La cremà de la falla municipal, ubicada a l’Albereda Jaume I, junt a l’Ajuntament, va congregar a multitud de persones. La Fallera Major de Xàtiva, Neus Esplugues va ser l’encarregada d’encendre la metxa, qui va estar acompanyada per la Fallera Major Infantil de la ciutat, Meritxell Laso i el president de la Junta Local Fallera, Javier García Paños.

Les flames anaven consumint poc a poc l’estructura del monument, Neus i Meritxell estaven emocionades i una mica tristes perquè ara arribava el moment de dir adéu als seus regnats fallers. Juntes han participat en cadascun dels actes fallers que la Junta Local Fallera va organitzat per celebrar unes celebracions molt aclamades a la capital de La Costera. Les dos joves exprimiren al màxim el moment de la cremà, de segur que sempre recordaran estos instants especials on han rebut tot el recolzament per part dels seus familiars i amics.

Acte seguit, les Falleres Majors de Xàtiva es dirigiren a la falla guanyadora de la secció especial i millor falla de Xàtiva, la República Argentina, que va ser l’última en cremar-se, aproximadament a les 2:30 de la matinada. La xaranga d’aquesta falla, va amenitzar la nit de tancament de les falles de Xàtiva.

Ací acabava tot un any d’esforç i dedicació per part de totes les comissions falleres, ara comencen a treballar amb ganes per preparar les festes dels pròxim any.

Notícia Patrocinada
[nggallery id=491]
Fotos: G.Medina.-KiKe Vaquer.