Les Dames d’Honor viuran amb felicitat cada moment al costat de la Reina

Entrevistem a les Dames d’Honor de la Reina de la Fira de Xàtiva

Redacción PxD

Mercedes Roca, Cristina Polop, Ana Uribe i María Calabuig sentiran cada instant de la festa gran de Xàtiva al costat de la Reina, Cristina Roca. Les Dames d’Honor es troben unides i de segur representaran amb responsabilitat, sentiment i alegria aquesta apreciada Fira d’Agost que cada any atrau milers de visitants.

Ana Uribe té 25 anys, és esteticista i pretén estudiar un cicle superior d’Integració Social.

¿Què admires de la Fira?

He de reconéixer que m’agraden tots els actes, però especialment em decante pels concerts i les paelles, són esdeveniments amb molt d’ambient i on la diversió està assegurada. Els esmorzars firers tampoc han de faltar perquè són tradicionals durant tots els dies de Fira.

¿Com definiries aquesta celebració?

És una celebració emblemàtica a tota la Comunitat, és una Fira tradicional que aglutina multitud d’actes culturals, festius, lúdics, etc. Els ciutadans hem de viure la Fira cada any amb intensitat, és una celebració molt arrelada i estimada per tots.

¿Com esperes viure el moment de la Inauguració?

Eixe acte serà un dels més bonics, estic segura. És un moment que em desperta il.lusió, nerviosisme, felicitat i molta emoció.

 

Mercedes Roca té 28 anys i estudia un Cicle Superior de Turisme.

¿Quin és l’acte que més esperes?

Sens dubte, el moment de la presentació, és el dia més gran, anirem totes ben arreglades, amb vestits elegants, espere passar-ho molt bé en eixe acte.

¿T’imaginaves que podries arribar a ser Dama d’Honor?

No m’ho havia imaginat mai, però estava convençuda que la meua germana Cristina anava a ser triada per a representar el càrrec de Reina i anava a donar-li suport i acompanyar-la en tot moment. Estic molt contenta de poder viure els dies grans de Fira amb ella i amb les meues amigues.

¿Quins llocs de Xàtiva penses que són més emblemàtics per la seua bellesa?

Destacaria especialment, la plaça de la Bassa, el nucli antic o el Castell. Tots aquests llocs em fan sentir sentiments agradables i sent molta estima per la meva ciutat.

 

María Calabuig té 24 anys, està estudiant ADE (Administració i Direcció d’Empreses) i treballa també al restaurant de la seua família.

¿Quina sensació vas tindre quan Cristina et va escollir Dama?

Va ser una sorpresa molt gran. Estem passant uns dies bonics i estic gaudint d’una experiència diferent i especial.

¿Quins actes són els més divertits per a tu?

Els concerts, les paelles, l’animació… Tots els actes són divertits depenent de l’edat. Els joves preferim uns actes, els majors d’altres, però totes les activitats estan molt bé i totes tenen el seu encant.

¿Què et diu la teua família?

Tots estan molt emocionats i satisfets perquè saben que estic contenta i feliç. Em diuen que gaudisca d’estos dies perquè açò sols em passarà una vegada en la vida.

 

Cristina Polop té 28 anys i és llicenciada en Belles Arts. Fins fa tan sols sis mesos vivia i treballava a Londres.

¿Com penses que viuràs aquesta Fira?

Sense parar ni un segon, la viuré de manera emocionant i intensa al costat de les meues companyes. No m’esperava ser Dama, vaig tornar de Londres fa uns sis mesos i ara per a mi és una satisfacció formar part de la Cort d’Honor i viure la Fira com mai l’he viscut.

¿Com descriuries aquesta celebració?

És una festa històrica i destacada a tota la Comunitat Valenciana. Cada any rep la visita de molts visitants. Els veïns hem d’estar orgullosos de tindre aquesta Fira que ens uneix, està repleta de valor cultural i històric i té actes per a tots els gustos.

¿Quin penses que és l’element típic de la festa?

Les paradetes tradicionals i en especial els ventalls, que tanta falta ens fan en aquests dies tan calorosos. Les atraccions són també una part destacada de la Festa.