Les Ambaixades i la Processó General tanquen les Festes Patronals i de Moros i Cristians de L’Olleria

Amb una plaça de la Vila de gom a gom, i amb més de 32 graus començava la música a sonar i les 16 filaes a desfilar pels carrers de L’Olleria a les 12:00 hores del passat dilluns 5 de Setembre. L’objectiu, la plaça de la Vila, lloc emblemàtic que acull any rere any un dels actes més destacats de les Festes de Moros i Cristians, Les Ambaixades.

Abans, a les 8:30 la Segona Diana anunciava l’inici de festa. El desfile de la Plaça de la Vila per a l’Església Parroquial per a celebrar la Solemne Missa en honor al Santíssim Ecce Homo, que tingué lloc a les 11 hores.

Ja en acabar, arribà el moment de la batalla. Totes les filaes es reunien a la Plaça de la Vila per donar peu a el inici de l’Ambaixada Mora, on Victoria Pérez i Miguel Ángel García mostraren tot l’aprés per al moment, mostrant una gran ambaixada que acabà amb el so dels trabucs, era la gran batalla que donaria el poder al bàndol moro.

Desprès de reposar forces a les cabiles amb el dinar, la festa va continuar amb l’Ambaixada Cristiana, on ja es sentenciava la història en pro de l’escut de la Creu. Desprès d’un altre cop, una excel·lent actuació dels ambaixadors, es donà pas a la pólvora.

Finalment, per tancar el espectacle, tots els assistents participaren en un acte comunitari a la mateixa Plaça, on s’interpretà l’Himne de la Festes, acompanyats tant per la Banda “La Nova” com per la “Santa Cecília” de l’Olleria.
A penes 30 minuts després, a les 20:30, començava la Processó General, on es lluïren la Verge de Loreto, que tornà al seu santuari, i el Santíssim Crist de la Palma, que també retornà a la seua ermita.

A la mitja hora d’acabar la Processó, i ja per tancar estes Festes del 2011, tingué lloc la disparada del castell de focs d’artifici al final del carrer. S.S.Juan XXIII, en la Pda. La Solana, que va ser contemplat per centenars de persones.

A l’endemà, dimarts 6 dia de descans i festa local, els més menuts pogueren disfrutar a partir de les 18 hores de la vesprada d’una Cercavila i de l’Espectacle “Fantasia” al Parc Beat Pare Ferreres, on es compartiren somriures, i la il·lusió de la menudalla.