L’equip de tècnics de la Diputació visita el Museu Etnològic de La Font

Col·laboraran en l’actualització de la museografia d’aquest espai històric

L’ajuntament de La Font de la Figuera, conscient del valor del seu Museu Històric Etnològic “La Costera” pretén que aquest espai continue sent un referent de cultura i tradició. És per això que la regidoria de cultura ha comptat amb la col·laboració del director del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, Joan Seguí, i el seu equip per actualitzar la museografia d’aquest espai històric.

Tal com ha manifestat Joan Seguí, «des del Museu Valencià d’Etnologia tenim el compromís d’atendre els museus locals com el de La Font de la Figuera, difícil de millorar i perquè està molt ben configurat des dels seus inicis». Seguí ja va dir, en el seu moment, que aquest museu hauria de ser un referent pel seu gran valor incalculable.

La regidora de cultura, Irene Vila «agraïx la col·laboració de Joan Seguí i el seu equip pel suport tan important que ens ofereixen recolzant aquest referent cultural per excel·lència que tenim a La Font de la Figuera i del que ens sentim tant orgullosos, el nostre Museu Històric-Etnològic”.

Fundat el 1.999, el Museu Històric Etnològic “La Costera” de La Font de la Figuera se situa a l’edifici d’un antic celler. En ell s’exposa el procés d’obtenció del vi a partir del raïm i, a més, inclou recreacions de les estades d’una casa tradicional de la Costera, així com un molí, una destil·leria i una zona d’eines agrícoles. Els continguts que s’exposen, majoritàriament donacions, es van aconseguir gràcies a l’esforç dut a terme per l’associació local Amics de les Tradicions i pel Consistori a les oficines de la Comunitat Europea (a través de l’Entitat «Massís del Caroig»).