L’Associació Cultural la Pebrella porta a Canals la projecció del documental «Una llengua que camina»

El dilluns 23 de gener, l’Associació Cultural la Pebrella porta a Canals la projecció del documental «Una llengua que camina». La projecció tindrà lloc a les 19.30 hores a al Centre Cultural «Ca Don José», al carrer Diputació,2 de Canals.

Després de més de 25 anys, les primeres generacions de valencians que han estudiat en la nostra llengua són persones adultes que fan tots els possibles per viure en valencià a casa, al carrer i al treball. Aquesta idea és la que ha donat nom al documental. El film retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles.
Una professora de periodisme de la Universitat d’Alacant, Mar Iglesias; el cantant i lletrista d’Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatòleg de l’Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch; una romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, i el mestre d’infantil i expresident d’Escola Valenciana Diego Gómez posen rostre a l’estat de salut del valencià.

El documental és una producció de Vilaweb en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de d’Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l’Institut Català de les Indústries Culturals.

Després de la projecció gaudirem d’una tertúlia amb Amanda Gascó, directora del documental i Diego Gómez, uns dels protagonistes, Josep Roca i amb qui hi desitge participar.