L’alumnat de Batxiller de la Font disposa ja de transport públic per desplaçar-se cada dia a l’IES Moixent

Al principi, les i els alumnes de La Font que cursaven estudis de Batxillerat a Moixent viatjaven en el mateix autobús que els de l’ESO

Després de 5 anys de demandes, per fi, les i els alumnes de Batxiller de la Font a l’IES. Moixent disposen de transport públic per anar i tornar a l’Institut cada dia. Des de l’ajuntament de la Font de la Figuera, tant el seu alcalde, Vicent Muñoz, com la regidora d’Educació, Irene Vila, celebren la notícia que ja permet que l’alumnat de Batxillerat «tinga dret a viatjar en transport públic al seu centre d’estudis a Moixent, una cosa que pagàvem entre tots però que, fins ara, amb el canvi de color polític a Conselleria, per fi, ja és tota una realitat. Agraïm la implicació de l’I.E.S. Moixent i l’A.M.P.A. per fer-ho possible i la ràpida actuació de la Conselleria, la qual ens ha escoltat i ha posat els mitjans per fer-ho possible.»

Des de l’I.E.S. Moixent, el seu director, Xavier Ortega, afirma: «aquesta fita suposa un incentiu perquè les i els estudiants de la Font que van iniciar els seus estudis a Moixent des de 1r d’E.S.O., puguen continuar-los en la fase de Batxillerat, possibilitant un transport públic de qualitat i un seguiment natural de les matèries que cursen».

Entre les demandes que es van aportar perquè aquests alumnes tornaren a utilitzar aquest transport públic que, per dret, els toca utilitzar, estan que la Font s’ha sentit «discriminada a nivell territorial, gairebé sense transports públics, excepte escassos autobusos, i sense institut», cosa que, segons sembla, ha sensibilitzat a l’actual Conselleria.

Al principi, les i els alumnes de La Font que cursaven estudis de Batxillerat a Moixent viatjaven en el mateix autobús que els de l’ESO, fins fa diversos anys, cosa que va fer que hagueren d’anar a l’Institut cada dia en cotxes particulars, exposant-se a accidents, etc. A més, a les ajudes aprovades per l’ajuntament es tenia en compte la despesa que suposava a les famílies, per la discriminació soferta per part de l’anterior Conselleria.