L’alcalde d’Ontinyent renuncia a la paga extra

Fonts municipals recalquen que Jorge Rodríguez cobrarà en 2012 un 30% menys que Lina Insa

El Govern d’Ontinyent costarà en 2012 un 30% menys que l’anterior, segons han assenyalat fonts municipals. Així serà després que a l’últim plenari s’aprovara una proposta d’alcaldia per la qual tots aquells càrrecs de l’estructura política amb dedicació total o parcial a l’Ajuntament renuncien voluntàriament a la paga extraordinària de Nadal. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que es tracta d’una proposta “que traguem endavant per solidaritat amb els funcionaris davant la retallada decretada pel Govern de Mariano Rajoy, mesura que per descomptat no compartim”, apuntava l’Alcalde d’Ontinyent.

D’aquesta manera, l’estructura política del Govern d’Ontinyent costarà enguany 100.000 euros menys que l’anterior equip de govern del PP, ja que aquesta rebaixa s’afegeix a altres realitzades a l’últim any. En aquest sentit, cal recordar que només constituir-se el Govern d’Ontinyent, es va reduir en un 15% les retribucions dels càrrecs polítics i també la xifra d’alliberats; posteriorment es va renunciar voluntàriament a la pujada del IPC, i ara es renuncia a la paga extraordinària de Nadal.

Jorge Rodríguez, que agraïa als regidors i regidores la seua voluntat de ser solidaris i afegir-se a esta proposta, recordava a Lina Insa que per a prendre estes mesures “no ha fet falta que ningú ens diguera el que havíem de fer, no com a vostès, que no ho van fer fins que no es van veure obligats i acorralats”. En aquest sentit, el primer edil recordava que en l’anterior etapa, quan es va baixar els sous als funcionaris un 5%, “des de l’oposició vam haver de denunciar en vàries ocasions que Lina Insa i el seu Govern no s’havien baixat el sous”, i tot i que finalment es va aconseguir, “van passar quatre mesos als que van seguir cobrant eixe 5%, que es van negar a tornar amb retroactivitat”.

L’alcalde, que destacava igualment que a Ontinyent té una de les estructures polítiques més barates en poblacions d’aquest tamany a tota la Comunitat Valenciana, manifestava que “cadascú es retrata amb allò que fa al seu periode de govern, i nosaltres vam decidir des del primer moment ser solidaris i responsables amb l’actual situació”, concloïa Jorge Rodríguez.