L’alcalde d’Ontinyent diu que no admetrà cap «retallada injusta”

L’Ajuntament premia a Hector Verdú
“Ja ho avise des d’ací: Ontinyent no admetrà cap retallada injusta”. Amb estes paraules, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat a l’acte institucional del Nou d’Octubre l’oposició del Govern d’Ontinyent a la política de retallades que estan aplicant els governs Central i Autonòmic per fer front a la crisi. L’Alcalde incidia en que front a elles hi ha alternatives, com les que s’apliquen a Ontinyent: “hem posat com a prioritat absoluta la Promoció Econòmica” però “sense oblidar mai a aquells que ho estan passat malament”, ja que “pensem que aquesta maleïda crisi no deuen pagar-la els qui res feren per crear-la”, destacava Jorge Rodríguez.

L’alcalde, que iniciava el seu discurs amb unes paraules de record al jove mort mentre participava fa uns dies a la festa del bou, recordava que enguany ha estat la primera volta que el Palau de La Vila acull la celebració del Nou d’Octubre com a seu oficial de les sessions plenàries. Un Palau al qual, recordava, l’any passat va emplaçar a tots a un Gran Pacte Ciutadà al qual reclamava “pensar no què pot fer Ontinyent per nosaltres, sinó què podem fer nosaltres per Ontinyent” i del qual un any després “podem sentir-nos orgullosos i agraïts de la resposta rebuda”. Donant continuïtat a aquest missatge, Jorge Rodríguez feia una nova crida “a la responsabilitat, a la humilitat, a l’esforç i també a la generositat de tots per enfortir este projecte col·lectiu que és Ontinyent”.

Abans, al torn d’intervencions, el portaveu de Compromís, Josep Francés, aportava nombroses xifres per mostrar que els valencians “paguem a Espanya més del que rebem”, destacava, apuntat que “la despesa valenciana per habitant és la menor de totes”, o que “som la Comunitat Autònoma on més hipoteques s’han executat”, per a un panorama global on “la recessió al País Valencià és el doble que a Espanya”. De tot açò responsabilitzava als qui governen a Madrid, apuntant que “els valencians hem despertat i hem d’aspirar a un nou marc de relació amb Espanya ja que el País Valencià te dret a aspirar a tot”.

La portaveu del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, destacava que el Govern d’Ontinyent està demostrant “que és possible governar d’altra manera, que si treballem amb imaginació i rigor, és possible no pujar els impostos i mantenir la inversió en polítiques socials”. Front açò contraposava “als màxims representants de la nostra autonomia que hui s’ompliran la boca de solidaritat i demà es negaran a pagar els més de 4 milions d’euros que deuen a Ontinyent”, governants davant els quals “continuarem reivindicant i exigint les inversions que no s’han executat al llarg d’estos anys”. Torró reivindicava per últim “la noblesa de la política” per fer front als “taurons” de l’economia.

Pel que fa al portaveu d’Esquerra Unida, Manuel Ruiz va exigir un canvi estructural de les polítiques practicades tant pel govern central com la Generalitat “per tal d’aconseguir també un canvi en el model productiu capaç de generar treball i una millora en les condicions de vida dels nostres conciutadans”, així com un canvi en l’Estatut d’Autonomia, “perquè l’Estatut que ha vingut imposat des de Madrid se’ns presenta buit de contingut front els nombrosos atacs que estan patint els nostres drets nacionals”.

La portaveu del grup municipal del PP, Lina Insa, també va fer referència a la crisi en apuntar que patim una crisi econèmica “que esta inflamant una crisi social, i que estem en perill de caure en una crisi de valors i fins i tot una crisi d’ànim”, centrant el seu discurs en apuntar a la història i als avantpassats com a guia per trobar respostes.

Finalment va intervenir Hector Verdú en nom de tots els guardonats amb els premis que lliura l’Ajuntament en esta jornada: a títol pòstum i ell mateix. Verdú va mostrar l’agraïment de tots els premiats pel reconeixement rebut, fent també referència a la crisi, en manifestar que “tots conegeu la meua afició a la muntanya i que soc un fan del Pou Clar; m’agradaria veure com els naixements ixen en menys força, com la senyal que la indústria treballa de nou”. Verdú va concloure la seua intervenció saludant la resta dels premiats i amb un desig: “que Don Mariano no ens toque les pensions”.