L’alcalde d’Ontinyent diu que el PP no recolza al Consistori en el procés per a no pagar 38 milions pels terrenys de l’hospital

L’alcalde lamenta que el portaveu de l’oposició “acudisca als plenaris a defensar els interessos d’una empresa  i no els de la ciutat”

Fonts del Consistori d’Ontinyent recalquen que el grup municipal del Partit Popular es va negar al plenari a recolzar el procés encetat pel Govern d’Ontinyent per tal d’evitar el pagament de fins a 38 milions pels terrenys del Pla de Sant Vicent on s’havia previst ubicar el futur hospital.

El plenari, amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, va aprovar la revisió d’ofici de la modificació puntual nº3 del PGOU de la ciutat, un tràmit que, tal com explicava a l’exposició del punt la Regidora de Territori, Rebeca Torró, tornaria aquestos terrenys a la seua qualificació inicial (havien passat de recreatiu-esportiu a sanitari) impedint així que avance el procés iniciat per l’empresa Regebe per forçar a que l’Ajuntament els expropie. Cal recordar que els propietaris de les parcel·les han demanat per eixa expropiació una indemnització de fins a 38 milions d’euros.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, lamentava que Filiberto Tortosa i el PP vinguen al plenari no a defensar la ciutat sinó els interessos del seu partit i ara d’una empresa de la que sembla que s’ha convertit en advocat defensor”. El primer edil subratllava que “ha de quedar clar que qui va suspendre l’execució de l’hospital va ser la Generalitat Valenciana, i va ser abans que els propietaris ens demanaren l’expropiació dels terrenys. Per a vostés, senyor Tortosa, l’hospital sempre ha estat una historieta electoral, però per a nosaltres no, i per això estem treballant perquè complisquen amb Ontinyent”. En aquest sentit l’alcalde recordava que a la reunió mantinguda en febrer amb el Conseller de Sanitat Manuel Llombart, es va acordar  estudiar un possible nou emplaçament en el Llombo per al futur hospital, i ara està insistint-se a la Conselleria per tal que s’inicien els tràmits administratius al respecte.

Rebeca Torró lamentava que el portaveu del PP, Filiberto Tortosa, “no vullga recolzar al Govern per evitar que la ciutat pague una milionada de diners per l’enredro en el que ell l’ha clavat”, i al seu lloc “allargue la mentida que van mantenir durant anys, i damunt ara tinga la cara de dir que altres han entrebancat la construcció de l’hospital”. Tot i que el dictamen jurídic que es portava al plenari exposava que Tortosa va ometre fins a 7 tràmits i informes “essencials” per a ubicar l’hospital al Pla de Sant Vicent durant la seua etapa com a Regidor d’Urbanisme, el portaveu del PP va defensar en tot moment que “la tramitació es va fer de manera adequada”.

Des de COMPROMÍS, Josep Francés va incidir en què “no es pot seguir creant frustració a la societat en aquest tema com ha fet el PP, la voluntat es demostra en fets i no en cartells i paraules”, recordant que “tots els anys en la partida pressupostària de la Generalitat ni Camps ni Fabra han posat diners per a l’hospital, i quan ho han fet ha estat de manera simbòlica, i damunt després no s’han executat”. Quant al portaveu d’Esquerra Unida, Manuel Ruiz va manifestar que “si el PP a les corts haguera tingut la voluntat de construir l’hospital, aquest estaria fet ja fa temps, però es van limitar a manipular a la opinió pública i fins i tot inaugurar una maqueta en precampanya electoral”.

Després de l’aprovació al plenari d’aquest punt, queda esperar al dictamen al respecte del Consell Jurídic Consultiu, de caràcter vinculant. De declarar-se finalment nul el canvi d’ús dels terrenys, s’anul·larien tots els actes administratius posteriors al mateix, i entre ells, el conveni que justificava la sol·licitud per part de Regebe de fins a 38 milions d’euros per l’expropiació de les parcel·les.