L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la commemoració en el dia de l’orgull Gai

L’Ajuntament penjará la bandera multicolor al balcó al llarg de tot el dia

El proper diumenge dia 28 de juny se celebra el dia internacional de l’orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual. L’Ajuntament de Xàtiva se suma a la commemoració d’aquesta efemèride. Per primera vegada, la bandera multicolor, símbol d’aquest col·lectiu, onejarà al balcó de l’Ajuntament al llarg de tot el dia.

Segons la regidora d’Igualtat, Francesca Chapí Albero, “malgrat els avanços que s’han produït en molts llocs del planeta, que han aconseguit que en països com el nostre les persones LGTB gaudisquen d’una protecció i igualtat legal, hi ha encara 78 països on és delicte ser lesbiana, gai, transexual o bisexual, amb càstigs que van des d’agressions físiques, violacions correctives, condemnes de presó o, fins i tot, penes de mort”. La regidora ha manifestat que es pren aquesta mesura de caràcter simbòlic amb la finalitat, entre d’altres, de que la ciutadania siga realment conscient de la repressió i discriminació que viu el col·lectiu en moltes zones del planeta.

Finalment, conclou la regidora que “l’Ajuntament de Xàtiva, i tots els seus representants, se solidaritzen amb el treball, la valentia i la convicció que, dia a dia, mostra aquest col·lectiu d’homes i dones que amb el seu activisme tracten de fer veure que una altra societat és possible, lliure de tota discriminació i exclusió que estiga basada i arrelada en l’orientació sexual o la identitat de gènere”.